Direktlänk till inlägg 22 april 2013
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
½ gul lök
Smör till stekning
½ liter fiskbuljong
½ flasta vitt vin
1 knippe persilja
2 lagerblad
4 vitpepparkorn
3 dl vispgrädde
½ msk vetemjöl
Salt
Några droppar citron
2 msk smör
Gör så här:
Hacka löken fint och fräs i lite smör i en kastrull.
Slå på buljong och vin, tillsätt persiljan, lagerblad och vitpepparkorn.
Koka i ca 10-15 minuter och skumma av under tiden.
När buljongen har reducerats till hälften, häll i grädden och koka tills såsen börjar tjockna.
Red av med vetemjöl utrört i ett par matskedar kallt vatten och låt såsen koka upp igen.
Sila såsen och smaka av med salt och citronsaft.
Vispa eller mixa ner smör med en mixerstav.
Glutenfri sås:
Byt ut vetemjölet mot majzena i redningen.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|