Direktlänk till inlägg 22 april 2013
Pajdeg
3 dl mjöl
125 g smör
3 msk vatten
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjöl i en bunke. Nyp ihop smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta samman det till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga den lätt med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter eller tills det är gyllene.
Ricotta- och cream cheesefyllning
200 g ricotta
200 g cream cheese
2 ägg
1 dl finhackad färsk timjan
Salt & nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman ricotta, cream cheese och ägg i en bunke. Tillsätt finhackad färsk timjan och smaka av med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och ugnsbaka i cirka 30 minuter eller tills pajen stannat och toppen får en gyllenbrun nyans. Ta ut och låt pajen svalna helt, gärna i kylskåpet.
Provencalska grillade grönsaker
Marinad:
0,5 dl citronsaft
0,5 dl olja
2 msk balsamvinäger
0,5 msk paprikapulver
0,5 msk örtkryddor provencal (finns i frysdisken)
1 vitlöksklyfta, pressad
Blanda alla ingredienserna i en bunke. Om du vill kan du dela upp marinaden i två delar och använda den ena delen till att marinera grönsakerna och den andra delen till att marinera kyckling, kött eller fisk.
Grönsaker:
1 röd spetspaprika
1 zucchini
1 aubergine
1 rödlök
Dela grönsakerna i mindre bitar och lägg dem i marinaden. Låt de marineras i minst 30 minuter i kylskåpet. Grilla eller stek grönsakerna tills de får en fin yta och mjuknat något. Ställ åt sidan och låt svalna.
SERVERA SÅ HÄR:
Fördela ut de grillade grönsakerna ovanpå pajen och skär den sedan i portionsbitar.
Måndag: Lägg nykokta glasnudlar i en het panna med olja, vänd ner babyspenat, skalade räkor, jordnötter och sesamolja. Vaniljyoghurt och skivad banan. Tisdag: Skär ett snitt i kycklingfiléer och fyll med finfördelad feta och hackade s...
Måndag: Potatatispanna: Skiva en gul lök och fräs den tillsammans med 1 vitlöksklyfta i 1 msk smör. Tillsätt 8 potatisar i tunna skivor och 3 skivade morötter. Fräs i ca 15-20 minuter. Skiva 1 squash och låt den fräsa med. Krydda med 4 ms...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|