Alla inlägg under april 2013

Av Maria - 19 april 2013 15:00




Antal: 4 portioner


Ingredienser:
2 dl matyoghurt

1½ msk tandoorikrydda

1 pressad vitlöksklyfta

1 dl hackad mynta

1 msk riven färsk ingefära

1 tsk salt


Gör så här:

Blanda alla ingredienser till en marinad.

Marinera i minst 2 timmar.


Passar bra till kyckling och lax.




ANNONS
Av Maria - 19 april 2013 12:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 dl ris
½ msk neutral olja
500 g kycklingfilé tunnskivad
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
150 g zucchini, skalad och tärnad
100 g champinjoner, skivade
1 gul lök, hackad
6 dl vatten
kycklingbuljongtärning
1 dl grädde

 

Till servering:

Sockerärter

 

Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg.

Salta och peppra.

Bryn zucchini, svamp och lök i en kastrull.

Häll i vatten, buljongtärning och grädde och låt sjuda 5–10 min.

Mixa såsen slät och lägg tillbaka kycklingen.

Låt sjuda ytterligare 5 min.

Strimla sockerärterna och toppa grytan med dem vid servering.

ANNONS
Av Maria - 19 april 2013 11:45

Antal: 6-8 portioner


Ingredienser:

1 huvudsallad

1 kruka gräslök

1 kruka persilja

1 vitlöksklyfta

1 msk kapris

4 sardeller

½ dl olivolja

1 citron

Salt

Peppar


Gör så här:

Blanda sallad, gräslök, persilja, skalad vitlök, kapris, sardeller och olja i en matberedare och mixa ihop.
Smaksätt med pressad citronjuice och ev med salt och peppar.
Servera till t.ex grillad flankstek.

Av Maria - 19 april 2013 11:15

Antal: beror på storleken av kakorna

Ugn: 175°C


Ingredienser:

4 ägg

4 dl socker

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Smör

Ev. 2 äpplen

Mandelspån

Pärlsocker

Kanel


Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt och blanda i mjöl och bakpulver.
Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Skala äpplena, skiva dem tunt och lägg dem ovanpå smeten (eller utelämna dem).
Hyvla över smör med osthyvel (om det fastnar doppa osthyveln i hett vatten).
Strö över mandelspån, pärlsocker och kanel.
Grädda i 175°C tills kakan fått fin färg.
Skär den i rutor när den svalnat.

Av Maria - 18 april 2013 15:00




Antal: 4 portioner


Ingredienser:
2 msk smör- och rapsolja

3 msk chilisås

1 msk balsamvinäger

1 tsk malen ingefära

1 tsk sambal oelek

2 msk flytande honung

½ tsk salt


Gör så här:

Blanda alla ingredienser till en marinad.

Marinera i minst 2 timmar.


Passar bra till kyckling och fläsk.




Av Maria - 18 april 2013 14:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 175 grader, ca 25 minuter + ca 5 minuter


Ingredienser:

900 g kycklinglårfiléer
1 tsk salt
1 zucchini
3 limeblad eller 1 citrongräs
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
150 g sockerärter, strimlade

 

Till servering:

3 dl ris
1 kruka färsk koriander

 

Gör så här:

Skär bort synligt fett från kycklingen.

Salta och lägg den i en ugnsform tillsammans med zucchinin skuren i halvmånar.

Finstrimla limeblad/citrongräs och blanda med kokosmjölk och vatten.

Riv ner buljongtärningen och häll såsen över kycklingen.

Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.

Strö över sockerärterna och låt gå ytterligare 5 min i ugnen.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Toppa kycklingen med grovt hackad koriander vid servering.

Av Maria - 18 april 2013 12:15




Antal: 4 portioner

Ugn: 220 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:

800 g palsternacka, i stavar
1 msk olja
400 g fryst torskfilé, tinad
½ tsk svartpeppar
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl iskallt vatten
5 dl olja, till fritering

 

Bönröra:

400 g kokta stora vita bönor på burk, avsköljda
3/4 dl mango chutney
1 tsk curry
½ gul lök, finhackad
1½ tsk vitvinsvinäger

 

Gör så här:

Lägg palsternackan på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt med olja, salt och peppar.

Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.

Skär fisken i kuber och torka av bitarna.

Salta och peppra.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet.

Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter.

Doppa en fiskbit i taget i smeten så att hela fisken täcks med smet.

Lägg direkt i oljan och fritera till fin färg i 3-4 min.

Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av.

Servera med rostad palsternacka och bönröra.


Bönröra:

Mosa bönorna slarvigt med en gaffel.

Blanda med chutney, curry, lök och vinäger.

Smaka av med salt.




Av Maria - 18 april 2013 11:30

Antal: ca 50 st

Ugn: 200°C


Ingredienser:

100 g smör

1½ dl strösocker

4 dl havregryn

2 ägg


Gör så här:

Smält smöret och rör ner resten av ingredienserna.
Klicka ut små högar av smeten med jämna mellanrum på bakplåtsklädda plåtar.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200°C i 8-10 minuter eller tills de börjar bli gyllenbruna.
Låt svalna.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se