Alla inlägg under april 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl matyoghurt
1½ msk tandoorikrydda
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackad mynta
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk salt
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till en marinad.
Marinera i minst 2 timmar.
Passar bra till kyckling och lax.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 dl ris
½ msk neutral olja
500 g kycklingfilé tunnskivad
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
150 g zucchini, skalad och tärnad
100 g champinjoner, skivade
1 gul lök, hackad
6 dl vatten
1½ kycklingbuljongtärning
1 dl grädde
Sockerärter
Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg.
Salta och peppra.
Bryn zucchini, svamp och lök i en kastrull.
Häll i vatten, buljongtärning och grädde och låt sjuda 5–10 min.
Mixa såsen slät och lägg tillbaka kycklingen.
Låt sjuda ytterligare 5 min.
Strimla sockerärterna och toppa grytan med dem vid servering.
Antal: 6-8 portioner
Ingredienser:
1 huvudsallad
1 kruka gräslök
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
4 sardeller
½ dl olivolja
1 citron
Salt
Peppar
Gör så här:
Blanda sallad, gräslök, persilja, skalad vitlök, kapris, sardeller och olja i en matberedare och mixa ihop.Antal: beror på storleken av kakorna
Ugn: 175°C
Ingredienser:
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smör
Ev. 2 äpplen
Mandelspån
Pärlsocker
Kanel
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt och blanda i mjöl och bakpulver.
Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Skala äpplena, skiva dem tunt och lägg dem ovanpå smeten (eller utelämna dem).
Hyvla över smör med osthyvel (om det fastnar doppa osthyveln i hett vatten).
Strö över mandelspån, pärlsocker och kanel.
Grädda i 175°C tills kakan fått fin färg.
Skär den i rutor när den svalnat.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 msk smör- och rapsolja
3 msk chilisås
1 msk balsamvinäger
1 tsk malen ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk flytande honung
½ tsk salt
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till en marinad.
Marinera i minst 2 timmar.
Passar bra till kyckling och fläsk.
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, ca 25 minuter + ca 5 minuter
Ingredienser:
900 g kycklinglårfiléer
1 tsk salt
1 zucchini
3 limeblad eller 1 citrongräs
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
150 g sockerärter, strimlade
3 dl ris
1 kruka färsk koriander
Gör så här:
Skär bort synligt fett från kycklingen.
Salta och lägg den i en ugnsform tillsammans med zucchinin skuren i halvmånar.
Finstrimla limeblad/citrongräs och blanda med kokosmjölk och vatten.
Riv ner buljongtärningen och häll såsen över kycklingen.
Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
Strö över sockerärterna och låt gå ytterligare 5 min i ugnen.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Toppa kycklingen med grovt hackad koriander vid servering.
Antal: 4 portioner
Ugn: 220 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
800 g palsternacka, i stavar
1 msk olja
400 g fryst torskfilé, tinad
½ tsk svartpeppar
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl iskallt vatten
5 dl olja, till fritering
400 g kokta stora vita bönor på burk, avsköljda
3/4 dl mango chutney
1 tsk curry
½ gul lök, finhackad
1½ tsk vitvinsvinäger
Gör så här:
Lägg palsternackan på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt med olja, salt och peppar.
Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.
Skär fisken i kuber och torka av bitarna.
Salta och peppra.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet.
Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter.
Doppa en fiskbit i taget i smeten så att hela fisken täcks med smet.
Lägg direkt i oljan och fritera till fin färg i 3-4 min.
Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av.
Servera med rostad palsternacka och bönröra.
Bönröra:
Mosa bönorna slarvigt med en gaffel.
Blanda med chutney, curry, lök och vinäger.
Smaka av med salt.
Antal: ca 50 st
Ugn: 200°C
Ingredienser:
100 g smör
1½ dl strösocker
4 dl havregryn
2 ägg
Gör så här:
Smält smöret och rör ner resten av ingredienserna.Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|