Direktlänk till inlägg 24 maj 2013

Baba ganoush med persimon, granatäpple & pistagenötter

Av Maria - 24 maj 2013 11:45

2 portioner 
 
Baba ganoush 
 
2 stora auberginer 
1 msk citronsaft 
1 vitlöksklyfta 
2 msk tahini 
Salt 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Skiva auberginen i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på ett bakplåtspapper en och en och strö över lite salt. Ugnsbaka  dem tills de mjuknat och är gyllene. I cirka 30 minuter. 
 
Låt de svalna litegrann. Spara några stycken skivor till garnering. Ta bort skalet och lägg auberginköttet i en bunke. Häll ner tahini, vitlök och citron där i. Mixa slätt med hjälp av en stavmixer. Smaka av med mer salt om det behövs. 
 
Du behöver också: 
 
1 persimon, delad i kvartar 
1 dl granatäppelkärnor 
1 dl hackade pistagenötter 
1 dl turkisk yoghurt 
Färsk basilika 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Lägg baba ganoushen på en tallrik. Bred ut den litegranna och fördela ut de sparade aubergineskivorna ovanpå. Toppa med persimon, granatäpple och pistagenötter. Klicka ut lite turkisk yoghurt ovanpå och dekorera med färsk basilika. 
 
Servera tillsammans med ett gott bröd eller som ett tillbehör.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se