Direktlänk till inlägg 25 maj 2013

Pestofyllda crêpes med färska fikon, prosciutto, getost & pinjenötter

Av Maria - 25 maj 2013 12:30

6-8 stycken 
 
Crêpes 
 
1 dl bovetemjöl 
1,5 dl vetemjöl (använd enbart bovete för glutenfritt alternativt)  
3,5 dl vatten 
1 ägg
0,5 tsk salt 
 
Mät upp mjölet och vattnet i en bunke. Vispa samman det med hjälp av en elvisp. Kläck därefter ner ägget och vispa in det i smeten tillsammans med saltet. Vispa ordentligt tills allt är blandat. Sätt in bunken i kylskåpet för att vila i minst 30 minuter.
 
Desto längre tid du låter din smet vila i kylskåpet desto mindre bubblor och ojämnheter kommer dina crêpes att få. Det går dessutom lättare att vända dem i stekpannan.
 
Fyllning 
Beräknat till 6 stycken crêpes 
 
12 skivor prosciutto 
6 msk pesto 
200 g getost 
6 färska fikon 
1 dl halverade körsbärstomater 
6 dl ruccola 
 
Flytande honung 
Pinjenötter 
 
MONTERA SAMMAN OCH SERVERA DINA CRÊPES SÅ HÄR: 
 
Lägg dina crêpes framför dig. Bred ut cirka 1 msk pesto på varje crêpes. Toppa sedan med 2 skivor prosciutto, en getost bit, några körsbärstomater och cirka 1 dl ruccola ovanpå varje crêpes. 
 
Avsluta med att ringla över flytande honung och strö över pinjenötter.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Av Maria - Fredag 14 juni 06:27

Antal: 8 portioner Ugn: 200 grader, 25-30 minuter   Ingredienser: 2 små bananer 500 g keso 6 ägg Ev. 1 msk honung 2 dl hackad/mixad sötmandel 1/4-½ g saffran Bär till servering, tex hallon och granatäpple   Gör så här: Sätt ...

Av Maria - Torsdag 13 juni 06:25

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, ca 1 timme   Ingredienser: 2 dl fiberhavregryn 2 dl grovt rågmjöl 2 dl kokosmjöl 1 dl rågkross 1 dl hackade nötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 banan 5 dl mild yoghurt   Gör så här: Sätt u...

Av Maria - Tisdag 11 juni 06:07

      Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 aubergine, ca 300 g 2 gula lökar 1-2 vitlöksklyftor ½-1 röd chili, t.ex. spansk peppar 2 msk olivolja 1 förpackning krossade tomater (á 500 g) 1 dl vatten 2 burkar bönor, gärna blan...

Av Maria - Söndag 9 juni 16:07

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1½ dl quinoa 150 g fetaost, max 20% fett 1 squash 4 bifftomater 1 rödlök 20 svarta oliver   Dressing: 3 msk vatten 2 msk olivolja 1 msk vinäger 2 tsk hackad oregano 3 msk salt 1 krm g...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se