Alla inlägg under maj 2013

Av Maria - 17 maj 2013 16:15

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

600 g koljafilé
250 g körsbärstomat
3 msk kapris
5 salladslök
1 tsk svartpeppar
2 tsk flingsalt
2 dl grädde

 

Till servering:

kokt potatis

 

Gör så här:

Lägg fisken i en ugnsfast form med tomater, kapris och lök runt om.

Salta, peppra och häll över grädden.

Stek i ugnen 15 minuter, ös eventuellt fisken efter halva tiden.

Servera med kokt potatis.

ANNONS
Av Maria - 17 maj 2013 12:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 små zucchini
1½ msk olivolja
1 dl hackad persilja
1 dl finskuren purjolök
½ liten citron, pressad saft
½ tsk salt
½ tsk peppar

 

Gör så här:

Skiva zucchini fint, ca ½ cm tjocka.

Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek zucchini på hög värme.

Strö över hackad persilja samt finskuren purjolök.

Smaka av med pressad citron samt salt och peppar.

ANNONS
Av Maria - 17 maj 2013 09:15




Antal: 4 portioner

Ugn: 125 grader, ca 6 timmar


Ingredienser:
ca 750 g fläskkarré, benfri i hel bit

2 små gula lök

1 flaska sweet baby ray's hickory bbq sauce

Salladsgrönsaker

Tomatsalsa

Philidelphiaost

BBQ-sås

Hamburgerbröd

Flingsalt

Svartpeppar


Gör så här:

Skala och skär löken i klyftor.

Krydda köttet med flingsalt och peppar.

Lägg det i en lergryta eller i en gryta med lock som tål ugnsvärme.

Lägg på löken och ringla över en flaska BBQ-sås.

Sätt grytan i ugn, ca 6 timmar i 125 grader tills köttet är väldigt mört.


Tag upp köttet, dra isär det med gafflar och blanda det med lite av stekskyn.

Servera köttet tillsammans med grönsaker, philidelphiaost och såser i gott bröd.




Av Maria - 16 maj 2013 22:30

Ingredienser:

2 msk chilipulver

2 msk chiliflakes

2 msk lökpulver

2 msk senapspulver

2 msk spiskummin

2 msk paprikapulver

2 msk persilja

2 msk curry

2 msk salt


Gör så här:

Blanda alla ingredienser.

Av Maria - 16 maj 2013 17:30

Antal: 12 portioner

Ugn: 200 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

500 g nötfärs

1 tsk salt

1 krm grovmalen svartpeppar

1 ägg

2 dl smetana eller matyoghurt

2 dl svarta oliver

2 msk kapris

8 spetspaprikor (gärna både röda och gula)

200 g cream cheese med vitlök

65 g spenat


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. 

Blanda färsen med salt, peppar och ägg.

Tillsätt smetana, grovhackade oliver och kapris.

Lägg färsen i en espritspåse.

Skär toppen på paprikorna och kärna ur dem. Fyll paprikorna med färs och lägg dem i en ugnssäker form.

Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills färsens innertemperatru är 72 grader.

Skär paprikorna i ca 2 cm skivor.

Lägg dem på ett fat och fördela färskost och spenat på.

Den paprika som ine har någon färs i sig serveras till.

Av Maria - 16 maj 2013 16:00




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 dl röda linser
2 gul lök
2 vitlöksklyfta
2 potatis
½ selleri
1 röd paprika
½ blomkål
2 msk smör
1 tsk gurkmeja
½ citron
4 dl vatten
1 tsk salt

 

Gör så här:

Skölj och rensa linserna ordentligt.

Fräs lök, potatis och alla grönsaker i fettet i en vid gryta.

Tillsätt gurkmejan.

Häll över citronsaften och vattnet.

Tillsätt de röda linserna.

Koka under lock ca 10 minuter.

Rör om någon gång under tiden.

Smaka av med salt.

Strö på citronskal.




Av Maria - 16 maj 2013 12:15

Antal: 18 stycken

Jäsning: ca 30 minuter + ca 30 minuter

Ugn: 225 grader, 10-12 minuter


Ingredienser:

50 g margarin eller smör
5 dl mjölk eller vatten
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
12 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Smält matfettet i en kastrull.

Häll i mjölken eller vattnet och värm till 37ºC.

Smula sönder jästen i en bunke.

Rör ut jästen med lite av degspadet.

Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, och nästan allt mjöl.

Spar lite till utbakningen.

Arbeta degen väl.

Jäs den övertäckt i bunken ca 30 min.


Ta upp degen och knåda den lätt.

Sätt ugnen på 225ºC.

Dela degen i 2 bitar och rulla ut dem till två längder.

Dela varje längd i 9-10 bitar.

Rulla ut avlånga bullar och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.

Jäs dem under bakduk ca 30 min.

Grädda 10-12 min mitt i ugnen.

Av Maria - 16 maj 2013 09:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
4 st fina skivor entrecôte

Rub pepper


Gör så här:
Smaksätt köttet med rubben, gnugga in kryddorna noga.

Grilla köttet på het grill till önskad stekningsgrad.

Tänk på att köttet eftersteker när man grillat på hög värme, avbryt när köttet är rödare än du tänkt dig.

Till entrecôten passar t.ex hemlagad chilibearnaise och pommes frites perfekt.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se