Alla inlägg under maj 2013
Antal: 12 s'morepizzor eller 4 normalstora pizzor
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
½ dl olivolja
1½ dl mjölk
Gör så här:
Blanda mjöl, salt och bakpulver.
Rör i olja och mjölk.
Knåda till en smidig deg.
Till s'morepizzor gör så här:
Kavla ut degen och forma till fyra små pizzor.
Använd en skål att markera en cirkel i degen med.
Skär cirklarna ur degen.
Bred nutella (½ dl) på degen, men behåll en liten kant runtom utan topping.
Strö på nötter (½ dl hackade).
Krossa kakorna (2-3 stycken) och strö på.
Lägg på grillen (ev. på folie).
Låt ligga till dess att pizzadegen har bakats.
Lägg på marschmallows (2dl minimarschmallows) och grilla ytterligare några minuter, tills marschmallowsen börjar smälta.
Spritsa ut chokladsåsen över pizzorna.
Antal: 1 portion
Ingredienser:
1 dl hallon
1 dl keso
3/4 dl grädde
Gör så här:
Mixa hallonen med keson (spara några till dekoration).
Vispa grädden och blanda med hallonkeson (spara lite grädde till dekoration).
Lägg upp fluffet i en skål och dekorera med en klick grädde och hallonen.
Antal: 1 limpa (ca 20 skivor)
Ugn: 160 grader, 1 timme
Ingredienser:
2 dl valnötter
1 dl hasselnötter
2 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
½ dl pumpakärnor
1 dl blandade torkade bär
3 ägg
½ dl rapsolja
1 msk kanel
1 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader.
Hacka valnötter och hasselnötter grovt.
Blanda nötterna med mandelmjöl, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, bär och ägg i en bunke.
Rör ner rapsolja, kanel och salt.
Blanda om väl.
Häll smeten i en avlång brödform, ca 1½ liter.
Grädda brödet i ugnen i ca 1 timme.
Förvara brödet i kylen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|