Alla inlägg under maj 2013

Av Maria - 28 maj 2013 14:45

Antal: 6 personer
 
Ingredienser:
1 kg räkor med skal
7 skalade vitlöksklyftor, som finhackats
2 msk hackad persilja
½ dl olivolja
 
Gör så här:

Rensa räkorna och blanda med vitlök och persilja.

Låt stå i 5-6 timmar.
Hetta därefter upp oljan och slå i räkröran.

Rör om och låt puttra i 3-7 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

 

Passar bra som cocktailstilltugg.

ANNONS
Av Maria - 28 maj 2013 10:45




Antal: 20 stycken

Ugn: 200 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

1 ägg
1½ dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
200 g skållad och fint mixad sötmandel
1/4 citron, rivet skal
1 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver

 

Till garnering:

1 dl florsocker

 

Gör så här:

Vispa samman ägg, flor- och vaniljsocker.

Blanda i resten av ingredienserna och låt smeten stå och svälla, cirka 2 minuter.

Konsistensen ska inte vara för lös, tillsätt eventuellt ytterligare lite mjöl.

Forma runda små kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Pudra kakorna med florsocker när de kallnat.




ANNONS
Av Maria - 28 maj 2013 10:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

200 g frysta eller färska brytbönor
2 finhackade vitlöksklyftor
1½ msk sesamolja eller margarin
1½ msk balsamvinäger eller vitvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
½ tsk salt
300 g grovhackade valnötter
1 tsk brunt farinsocker

 

Garnering:

3 msk finklippt persilja eller färska korrianderblad
1 röd paprika, i klyftor

 

Gör så här:

Hetta upp woken på medelstark värme och häll i fettet.

Fräs bönorna och vitlöken 2-3 minuter under omrörning.

Tillsätt vinäger, paprika, salt, valnötter och ev brun farin.

Rör om och låt rätten småkoka 2-3 minuter under omrörning.

Garnera med persilja eller korianderblad och paprikaklyftor.


Servering:
Servera rätten varm till frästa köttstrimlor eller som entrérätt med bröd.

Av Maria - 28 maj 2013 09:30




Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:

800 g potatis

2 msk raps/matolja

1 tsk flingsalt


Picklad rödlök:

2 st rödlökar

½ dl strösocker

1 dl vitvinsvinäger


Sallad:

200 g vitkål

2 dl yoghurt

1 msk majonnäs

2 msk sweet chilisås


1 st aubergine

200 g halloumi

2 msk raps/matolja

3 krm flingsalt

3 krm grovmalen svartpeppar

4 st hamburgerbröd

50 g spenat


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär potatisen i stavar och lägg i ugnsfast form.

Ringla över olja och salta.

Laga i ugn ca 30 min.


Pickla rödlöken.

Skala och strimla rödlökarna.

Värm vinäger och socker i en gryta tills sockret löst sig.

Dra av från plattan och rör i lök.


Gör salladen.

Strimla vitkålen fint och lägg i en skål.

Rör ner yoghurt, majonnäs och sweet chili.


Skär aubergine och halloumi i skivor och stek i olja.

Krydda auberginen med salt och peppar under tiden du steker.
Servera med hamburgerbröd och spenat.




Av Maria - 27 maj 2013 18:15




Ingredienser:

1 kg gul- eller rödbetor
Pepparrot


Lag:
1/4 l ättiksprit
1/4 l vatten
6 dl Rörsocker
1 bit torkad ingefära
1 tsk vitpepparkorn
1 tsk kryddnejlikor
1 kanelstång


Gör så här:
Borsta rödbetorna noga i kallt vatten.

Skär bort blasten men skada inte fästet och skär eventuellt bort det yttersta av roten.

Koka betorna knappt mjuka i vatten, 15-20 minuter beroende på betornas storlek.

Häll av vattnet och skala rödbetorna genom att ta dem mellan händerna och trycka bort skalet.

Skär betorna i klyftor och lägg på burk.

Skala pepparroten och skär den i bitar.

Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp.

Sila bort kryddorna och häll den varma lagen över betorna.

Förslut.

Förvara svalt.




Av Maria - 27 maj 2013 15:00

1 limpa 
 
1 brödlimpa, förslagvis vallmolimpa 
500-600 g ugnsbakad eller grillad kyckling
200 g philadelphiaost 
2 dl ajvar relish 
1 vitlöksklyfta 
1 dl bostongurka 
Salt & peppar 
 
150 g riven cheddar 
 
Garnering: 
 
Körsbärstomater, skivade 
Salladslök, skivad 
Färsk hackad persilja 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Trasa sönder den ugnsbakade eller grillade kycklingen. Den ska vara kall. I en bunke blanda philadelphiaost, ajvar relish, bostongurka och pressad vitlök. Rör om ordentligt så att allt blandar sig väl. Rör ner den trasade kycklingen och smaka av med salt och peppar. 
 
Skär av toppen av brödet och gröp ur det. Lämna cirka 2 cm kvar i botten. Fyll brödet med kycklingfyllningen och toppa med riven cheddar. 
 
Ugnsbaka i cirka 15-20 minuter eller tills osten smält och brödet blivit varmt och gyllene. Ta ut och låt sätta sig i 5 minuter innan du skär i det. 
 
SERVERA SÅ HÄR:
 

Garnerna med skivade körsbärstomater, salladslök och färsk persilja. Servera med en krispig grönsallad.

Av Maria - 27 maj 2013 15:00

4 stycken 
 
4 croissanter, delade på hälften 
2 avokado, skivade 
1 dl körsbärstomater, delade på hälften 
5 stycken soltorkade tomater, strimlade + 1 msk av oljan de ligger i 
4 kokta 7-minuters ägg 
 
Ruccola, valfritt 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Lägg kycklingbaconen en och en på en bakplåtsklädd plåt. Ugnsbaka baconet tills kanterna blivit lite kripsiga, i cirka 5-10 minuter. 
 
Blanda samman körsbärstomaterna och de strimlade soltorkade tomaterna i en skål tillsammans med oljan som kommer från de soltorkade tomaterna. Salta och peppra. 
 
MONTERA SAMMAN SÅ HÄR: 
 
Fördela ut skivad avokado på varje underdel. Lägg kycklingbacon ovanpå tillföljt av soltorkad tomatsalsa och kokt ägg. Avsluta med att toppa med färsk ruccola och sätt på locket. Servera!

Av Maria - 27 maj 2013 10:15




Antal: 4 glas


Ingredienser:

4 bananer

2 lime

4 dl vaniljyoghurt

2 dl kokosmjölk


Gör så här:

Skala bananerna.

Pressa saften ur limen.

Mixa banan, limesaft, yoghurt och kokosmjölk i en mixer eller med mixerstav.

Servera genast.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se