Direktlänk till inlägg 4 juni 2013
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 30-45 minuter
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 aubergine
1 röd paprika
Olivolja
200 g färs (köttfärs, viltfärs, kycklingfärs eller quornfärs)
Salt
Peppar
Kvistar av timjan
1 savojkålshuvud
2 dl + 1 msk créme fraiche
1-2 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
Blomkålsris:
1 blomkålshuvud
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala lök och vitlök.
Finhacka alla grönsaker och fräs i olivolja i en stekpanna.
Fräs färsen och blanda sedan i de frästa grönsakerna och smaka av med salt, peppar och rikligt med timjan.
Spara spadet till senare.
Koka under tiden savojkålen i en stor kastrull och skär av de yttersta bladen vartefter de blir klara, beräkna ett par minuters koktid för varje varv med kål.
Lägg kålbladen på en handduk och låt rinna av.
Fördela en klick färsblandning, en klick créme fraiche, plus en timjankvist på varje blad och vik ihop till ett prydligt paket och lägg med skarven nedåt i en smord ugnsfast form.
Packa formen tätt så håller kåldolmarna formen bäst.
Slå buljong över de färdiga dolmarna och baka i 30-45 minuter i ugn.
Häll gärna av stekspadet från pannan och vispa ihop med ytterligare 1 matsked créme fraiche så får du en god skysås.
Blomkålsris:
Riv blomkålen på den grövsta sidan av ett rivjärn.
Släpp ner blomkålsrivet i kokande vatten i ca 10 sekunder, och häll sedan av vattnet i ett durkslag.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|