Direktlänk till inlägg 4 juni 2013

Savojkåldolmar med blomkålsris (LCHF)

Av Maria - 4 juni 2013 15:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, 30-45 minuter


Ingredienser:
1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 zucchini

1 aubergine

1 röd paprika

Olivolja

200 g färs (köttfärs, viltfärs, kycklingfärs eller quornfärs)

Salt

Peppar

Kvistar av timjan

1 savojkålshuvud

2 dl + 1 msk créme fraiche

1-2 dl kyckling- eller grönsaksbuljong


Blomkålsris:

1 blomkålshuvud


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala lök och vitlök.

Finhacka alla grönsaker och fräs i olivolja i en stekpanna.

Fräs färsen och blanda sedan i de frästa grönsakerna och smaka av med salt, peppar och rikligt med timjan.

Spara spadet till senare.

Koka under tiden savojkålen i en stor kastrull och skär av de yttersta bladen vartefter de blir klara, beräkna ett par minuters koktid för varje varv med kål.

Lägg kålbladen på en handduk och låt rinna av.

Fördela en klick färsblandning, en klick créme fraiche, plus en timjankvist på varje blad och vik ihop till ett prydligt paket och lägg med skarven nedåt i en smord ugnsfast form.

Packa formen tätt så håller kåldolmarna formen bäst.

Slå buljong över de färdiga dolmarna och baka i 30-45 minuter i ugn.

Häll gärna av stekspadet från pannan och vispa ihop med ytterligare 1 matsked créme fraiche så får du en god skysås.


Blomkålsris:
Riv blomkålen på den grövsta sidan av ett rivjärn.

Släpp ner blomkålsrivet i kokande vatten i ca 10 sekunder, och häll sedan av vattnet i ett durkslag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 15 april 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...

Av Maria - Måndag 15 april 14:00

Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd.   Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker.   Tisdag: Köttbullar,...

Av Maria - Måndag 15 april 11:15

Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar.   Knäckiga sesamkex.   Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...

Av Maria - Måndag 15 april 08:15

Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost.   Risi frutti.   Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn.   ...

Av Maria - Måndag 15 april 07:45

Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver.   Risi frutti   Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar.   Fruktyoghurt.   Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards