Direktlänk till inlägg 7 juni 2013
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 10 minuter
Ingredienser:
Katalanska lammfärsbullar:
500 g lammfärs
1-2 ägg
½ gul lök, finhackad
1 krm kajenpeppar
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk citronsaft
1 krm kryddpeppar
2 msk hackad persilja
Salt
Peppar
Smör till stekning
2 dl krossade tomater
Mozzarellagratinerad ratatouille:
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 aubergine
Smör till stekning
Salt
Peppar
Olivolja
Ca 8 skivor mozzarellaost
Färsk basilika
Gör så här:
Katalanska lammfärsbullar:
Blanda ihop alla ingredienserna, utom de krossade tomaterna.
Smaksätt med salt och peppar.
Rulla smeten till köttbullar och stek dem gyllenbruna i smör.
Häll på de krossade tomaterna och låt köttbullarna puttra i minst 10 minuter.
Smaka av såsen med salt och peppar.
Mozzarellagratinerad ratatouille:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Tärna zucchini och aubergine fint.
Stek alla grönsaker i smör på svag värme i 20 minuter.
Krydda med salt och peppar.
Smörj fyra små ugnsformar med olja (så brädder det inte fast lika lätt) och fyll dem med grönsakshack och mozzarellaost.
Gratinera i ugnen i 10 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
Garnera med färsk basilika.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|