Direktlänk till inlägg 18 juni 2013
Antal: 12 bitar
Ingredienser:
130 g digestivekex
100 g smör, smält
½ tsk mortlade kardemummakärnor
1 krm salt
6 gelatinblad
225 g färska eller frysta jordgubbar
1 lime, finrivet skal och saft
300 g cream cheese
3 dl yoghurt 10% eller crème fraiche
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 gelatinblad
1½ dl jordgubbssylt
½ lime, finrivet skal
Myntablad att garnera med
Gör så här:
Mixa eller mortla kexen till ett fint smul.
Blanda med smör, kardemumma och salt.
Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Mixa halvtinade jordgubbar, limeskal (endast det gröna) och limesaft.
Vispa för hand ihop jordgubbarna med cream cheese, yoghurt, florsocker, vaniljsocker och salt till en jämn smet.
Lyft upp gelatinbladen så att en del vatten följer med och lägg i en kastrull.
Smält försiktigt och ringla ner under omrörning i smeten.
Häll smeten i formen och plasta in.
Ställ in i kylen att stelna minst 3 tim.
Topping:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten tills det är mjukt.
Smält försiktigt tillsammans med sylten i en kastrull.
Rör ner limeskalen (endast det gröna) och häll ut över cheesecaken.
Låt stelna i kyl ca 30 min.
Garnera ev med mynta.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|