Direktlänk till inlägg 28 juni 2013
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
5 äggulor
1½ dl florsocker
2 limer
5 dl grädde
Hallonsås:
250 g hallon
1 dl hallonsaft
Garnera med:
2 limer
Gör så här:
Vispa samman gulor och florsocker vitt och pösigt.
Tillsätt rivet skal och saft av limefrukterna.
Vispa grädden styv.
Vänd ner äggsmeten i grädden.
Klä en 1-liters form med plastfolie.
Häll i smeten.
Ställ i frysen över natten.
Vid servering:
Låt parfaiten tina ca 5 minuter, stjälp upp den på ett fat.
Hallonsåsen:
Mixa samman hallon och hallonsaft.
Sila bort kärnorna.
Garnera med limeskivor och servera med hallonsåsen.
Skal och saft av två limer ger frisk smak åt den här parfaiten som fryses över natten. Hallonsåsen är mycket lätt att göra av frysta, tinade hallon och lite saft.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|