Alla inlägg under juni 2013

Av Maria - 29 juni 2013 10:15




Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader


Ingredienser:

150 g mörk choklad

1 liter jordgubbar

1 liter hallon

1 burk mandariner i lag

75 g hackade hasselnötter

75 g vit choklad


Pizzadeg:

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2-3 msk olivolja

3/4 dl mjölk


Gör så här:
Börja med pizzadegen:

Blanda mjöl och bakpulver.

Häll i olja och rör ihop.

Tillsätt sist mjölken.

Knåda till elastisk deg.

Låt vila i kylen en stund.


Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka eller riv den mörka chokladen.

Baka ut degen till en stor eller fyra små pizzor.

Strö över chokladen.

Baka i ugnen tills chokladen smält och pizzakanterna fått ite färg.


Skär jordgubbarna i bitar.

Häll av mandarinlagen.

Lägg bär, mandariner och nötter på pizzan.

Smält den vita chokladen i vattenbad.

Dekorera pizzan med den smälta vita chokladen.




ANNONS
Av Maria - 29 juni 2013 09:15




Antal: 4 portioner


Ingredienser:
Grundsallad:

3 morötter, gärna i olika färger

1/4 vitkålshuvud

1/4 rödkålshuvud

3 salladslökar

3 selleristjälkar

1 näve ärtskott


Citrondressing:
3 msk olivolja

1 citron, saften

1 msk vallmofrön


Tabascodressing:

1 dl majonnäs

1 tsk tabasco


Gör så här:

Hyvla morötterna med en potatisskalare eller mandolin.

Strimla kålen fint, skär löken och sellerin tunt.

Lägg allt i en skål.

Blanda alla ingredienserna till någon av de två dressingarna.

Slå över dressingen och blanda, låt stå 15 minuter före servering så at salladen drar åt sig dressingen.

Toppa med ärtskott och servera.




ANNONS
Av Maria - 28 juni 2013 20:45




Antal: 8 portioner


Ingredienser:

5 plommontoamter, tärnade

½-1 anchochili, skär bort skaftet och skär den i strimlor

½ dl flytande honung

½ dl mörk sirap

2½ msk rödvinsvinäger

1 dl vatten

2 msk worcestershiresås

3 msk kinesisk soja


Gör så här:

Tärna tomaterna och strimla chilin.

Blanda alla ingredienser i en rostfri kastrull och koka i ca 10 minuter.

Mixa med en mixerstav.

Om såsen är tunn kan du koka ihop den ett par minuter efter att du mixat den.

Låt såsen kallna.


BBQ-sås som passar bra till mörkt kött.




Av Maria - 28 juni 2013 19:15

Ingredienser:

4 msk flingsalt

1 tsk rökt paprikapulver

½ tsk kajenpeppar


Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienserna.

Strö över grillat kött eller kyckling.


Smakrik saltblandning som passar till nötkött, fläskkött och kyckling.

Av Maria - 28 juni 2013 15:45

Antal: 4-6 portioner


Ingredienser:

5 äggulor

1½ dl florsocker

2 limer

5 dl grädde


Hallonsås:

250 g hallon

1 dl hallonsaft


Garnera med:

2 limer


Gör så här:

Vispa samman gulor och florsocker vitt och pösigt.

Tillsätt rivet skal och saft av limefrukterna.

Vispa grädden styv.

Vänd ner äggsmeten i grädden.

Klä en 1-liters form med plastfolie.

Häll i smeten.

Ställ i frysen över natten.


Vid servering:

Låt parfaiten tina ca 5 minuter, stjälp upp den på ett fat.


Hallonsåsen:

Mixa samman hallon och hallonsaft.

Sila bort kärnorna.


Garnera med limeskivor och servera med hallonsåsen.


Skal och saft av två limer ger frisk smak åt den här parfaiten som fryses över natten. Hallonsåsen är mycket lätt att göra av frysta, tinade hallon och lite saft.

Av Maria - 28 juni 2013 11:45

Ingredienser:

5 msk lönnsirap

3 msk äppelmust

1 tsk senapsfrön, mortlade

2 kvistar rosmarin

1 tsk citron eller 1 msk whiskey


Gör så här:

Koka upp alla ingredienser och sjud i ett par minuter.

Dra av från värmen och låt svalna.

Förvara glazen i en burk i kylen.

Ta fram glazen ett par timmar innan den ska användas, om du sparat den.


Glaze med lönnsirap som passar fint till fläskkarré.

Av Maria - 28 juni 2013 10:15




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

6 plommon

2 msk citronjuice

2 msk råsocker


Hallonsås:

400 g hallon

3/4 dl vatten

3/4 florsocker


Gör så här:

Börja med hallonsåsen:

Mixa hallonen med vatten.

Sila bort hallonkärnorna.

Pudra i florsockret.

Vispa ihop.


Halvera plommonen.

Ta bort kärnorna.

Doppa i citronjuice och sedan socker.

Grilla i 10-15 minuter.

Servera genast med vaniljglass och hallonsås.




Av Maria - 27 juni 2013 21:00

Antal: 4 stycken


Ingredienser:

3 ägg

Svartpeppar

Olja till stekningen

ca 150 g kavli baconost

100 g små tomater, i skivor

1 rödlök, tunt skivad

4 salladsblad

4 mjuka tunnbröd, rektangulära


Gör så här:

Blanda ägg, vatten och en nypa salt i en bunke.

Häll i oljan i pannan.

Stek försiktigt under omrörning, när omeletten börjar bli fast, smaka av med peppar.

Dela omeletten i fyra delar.

Lägg ut brödet med långsidan mot dig.

Bred mjukost på hela brödet.

Lägg på lite sallad längs med halva brödet, lägg på en bit omelett, några skivor rödlök och tomat.

Vik upp botten.

Rulla från kortsida till en wrap.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se