Alla inlägg under juni 2013
Antal: 20 tryfflar
Ingredienser:
2 dl boveteflingor
2 dl cashewnötter
2 dl kokosflingor
3/4 dl kokospulver
1 krm havssalt
10 droppar pepparmynstsolja
20 medjooldadlar utan kärna
1 msk kokosolja
Strössel:
1 dl kokos
1 tsk vetegräspulver
1 tsk kokospalmsocker
5 droppar pepparmyntsolja
1 nypa havssalt
Gör så här:
Mixa bovete, cashewnötter, kokosflingor, kakaopulver och havssalt i en matberedare.
Under tiden motorn kör tillsätter du pepparmyntsolja, några dadlar i taget och sist kokosolja.
Rulla till bollar.
Kör kokos, vetegrädpulver, kokospalmsocker, pepparmyntsolja och havssalt i en blender.
Rulla bollarna i det gröna kokosströsslet.
Försvinnande goda!
En tryffeltreat passar perfekt att stilla sug och hunger med på eftermiddagen eller kvällen.
Men håll dig till en!
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
250 g färska jordgubbar
1½ dl syrad grädde 30%
4 dl vaniljglass
100 g smulade maränger
4 glasstrutar
Gör så här:
Noppa jordgubbarna och mixa hälften av dem släta.
Halvera resten.
Vispa grädden.
Skeda upp eller kula glassen.
Varva jordgubbsmixet, vispad grädde, glass och marängsmulor i strutarna.
Toppa ev med jordgubbssås och servera genast.
Mängd: till ca 600 g kött
Ingredienser:
6 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 röd chili
4 kvistar rosmarin
5 kvistar timjan
1 msk balsamvinäger
½ tsk salt
Gör så här:
Skala vitlöken och lägg i en kastrull med oljan.
Värm oljan till ca 60 grader och låt vitlöken bli gyllenbrun.
Dra av från värmen.
Lyft upp vitlöken och hacka den fint och lägg i.
Hacka örterna och blanda i tillsammans med balsamvinäger och salt.
Marinera köttet ett par timmar i marinaden.
God till lamm, kyckling eller fläskkött.
Rostad vitlök sätter fin smak.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 dl olivolja
1 citron, pressad saft
2 vitlöksklyftor, finrivna
1 dl finhackad timjan (även stjälkarna)
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Tips!
Passar som både marinad och sås till t.ex lamm, bläckfisk och fisk.
Även underbar som eftermarinering av tillagad kyckling och fläskfilé.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g flankstek
1 msk flingsalt
1 tsk nymalen svartpeppar
Till servering:
1 kg färskpotatis eller små potatisar
1 knippe grön sparris
140 g lätt soltorkade körsbärstomater
50 g parmesan
Plocka örter, tex persilja och dragon
2 msk olivolja
Salt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
Koka potatisen i saltat vatten.
Salta och peppra köttet och grilla hastigt till fin färg på båda sidorna.
Låt köttet vila medan du grillar sparrisen.
krossa den kokta potatisen grovt och toppa med hyvlad parmesan, sparris, tomater och färska örter.
Ringla över olja och krydda med salt och nymalen peppar.
Tips!
När första köttsaftdroppen kommer upp på ytan är det dags att vända köttet.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 rosésallad
1 roséendive
1 blodgrape
1 blond grape
2 msk honung + 2 msk att ringla över
60 g pekannötter
Shisokrasse, röd basilika eller smörgåskrasse
Färsk oregano
Jalapeño, skivad
Röd chili, skivad
Gör så här:
Riv salladsbladen i stora bitar.
Dela endivesalladen.
Lägg upp salladen på ett stort fat.
Skär bort skalen på grapefrukten och skär upp i centimeterstora skivor.
Pensla på honung och grilla grapefrukten på båda sidor, tills den börjar få lite färg.
Lägg upp grapefrukten på salladen, strö över pekannötter, ringla honung och lägg på shisokrasse, oregano, jalapeño och chili.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
½ dl hackad färsk salvia
Skal av 1 citron
1 tsk pressad citronsaft
½ tsk salt
Gör så här:
Bryn 50 g av smöret i en kastull.
Häll över smöret i en bunke.
Tillsätt salvia, citron och salt, låt svalna ca 10 minuter.
Skär resten av smöret i bitar och rör ner, lite i taget.
Låt stelna i kyl ca 30 minuter.
Forma till en rulle med hjälp av smörpapper.
Låt stelna i kyl ytterligare ca 1 timme.
Tips!
Fryst smör kan också rivas direkt över och ge det lilla extra.
Ingredienser:
4 msk rökt salt
2 tsk chiliflakes
2 tsk hackad, torkad vitlök
1 tsk anchochilipulver
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna.
Strö över grillat kött.
Saltblandning är perfekta att strö över kött eller kyckling.
Dekorativa att ställa fram på bordet dessutom.
Här är en god allroundgrillkrydda.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|