Direktlänk till inlägg 3 juli 2013
De flesta grönsaker går utmärkt att grilla, man behöver bara ha koll på hur.
Grönsaker får i allmänhet, förutom den karaktäriska grillsmaken, också en sötare och mildare smak av en stund på grillen.
Aubergine:
Skär tjocka skivor.
Pensla med exempelvis teriyakimarinad.
Grilla 7 minuter på varje sida i mitten av grillen.
Toppa med ost, oliver och kryddor eller annat smakrikt.
Broccoli:
Bryt till mindre buketter.
Förkoka några minuter.
Skölj i kallt vatten.
Pensla med vitlöksmarinad.
Grilla 5-10 minuter.
Är de okokta, låt dem ligga kvar lite längre.
Champinjoner:
Ljuvligt goda att grilla hela, eller dela och sätt på spett.
Tål mycket krydda, så ös på med vitlök.
Grilla hela svampar 6-7 minuter, och var generös med marinad.
Majskolvar:
Låt kolvarna ligga i vatten en timme med blasten på.
Skaka av det mesta av vattnet.
Det vatten som finns kvar gör att kolvarna delvis blir kokta när de kommer på grillen.
Morot:
Underbara att grilla, särskilt de spädare varianterna.
Halvera längs långsidan och pensla med olje- och citronmarinad.
Grilla några minuter på varje sida.
Paprika:
Grillad paprika blir helt annan grönsak än rå.
Perfekt på spett, men också hel.
Pensla på lite olje- och citronmarinad.
Grilla ett par minuter eller tills paprikan fått färg.
Potatis:
Förkoka potatisen tills den är färdig fast forfarande fast.
Låt svalna.
Skär eventuellt i bitar.
Pensla med vitlöksolja och lägg i folie på grillen.
Måndag: Lägg nykokta glasnudlar i en het panna med olja, vänd ner babyspenat, skalade räkor, jordnötter och sesamolja. Vaniljyoghurt och skivad banan. Tisdag: Skär ett snitt i kycklingfiléer och fyll med finfördelad feta och hackade s...
Måndag: Potatatispanna: Skiva en gul lök och fräs den tillsammans med 1 vitlöksklyfta i 1 msk smör. Tillsätt 8 potatisar i tunna skivor och 3 skivade morötter. Fräs i ca 15-20 minuter. Skiva 1 squash och låt den fräsa med. Krydda med 4 ms...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|