Direktlänk till inlägg 18 juli 2013

Stekt bananbröd med jordnötssmörsglass & chokladfudgesås

Av Maria - 18 juli 2013 15:45

6 personer 
 
Jordnötssmörsglass med jordnötssmörsfyllda nöt-crème praliner 
ca 1 liter 
 
15 stycken nöt-crème praliner fyllda med jordnötssmör (man kan också använda reeses)
1 burk kondenserad mjölk 
5 dl vispgrädde 
1 msk vaniljpulver 
1 dl jordnötssmör 
 
Häll den kondenserade mjölken i en kastrull och låt den precis bli varm och häll därefter ner jordnöttssmöret. Rör om så att jordnötssmöret blandas ut utan att det är klumpigt i den kondenserade mjölken, ställ åt sidan för att svalna litegrann. 
 
Vispa upp grädden tills mjuka toppar bildas. Häll därefter ner den kondenserade mjölken och vaniljpulvret. Vispa ytterligare tills allt blandat sig väl. 
 
Dela jordnötssmörspralinerna i mindre bitar och vänd ner dem i smeten. 
Häll upp glassmeten i en form som rymmer ungefär 1 liter och frys glassen i minst 4 timmar. 
 
Bananbröd 
1 brödform 
 
4 gula bananer
0,5 tsk kanel 
0,5 tsk ingefära (valfritt) 
1 tsk vanilj 
3 dl mjöl 
1 tsk bakpulver 
0,5 tsk salt 
2 ägg 
1 dl farinsocker 
1 dl tjock yoghurt, exempelvis turkisk yoghurt 
0,5 dl smält kokosolja 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Smöra en avlång bröd- eller sockerkaksform. 
 
I en bunke blanda mjöl, kanel, ingefära, bakpulver och vanilj. I en annan bunke mät upp farinsocker och knäck i äggen. Vispa samman det tills det blivit en len smet. Häll därefter ner yoghurt och kokosolja och vispa ytterligare tills det är väl blandat. 
 
Mosa eller mixa bananerna slätt. Jag mixade mina eftersom jag ville att purén skulle bli helt slät. Häll därefter ner bananpurén till äggblandningen och vispa samman. Sikta sedan ner de torra ingredienserna till banan-och äggblandningen. Rör om tills det blivit en slät smet. 
 
Häll smeten i den smorda formen och toppa med pekannötter. Ställ in bananbrödet i ugnen i cirka 20-30 minuter. Min var inne i ungefär 30 minuter men känn med en sticka om brödet är klart. Det ska inte fastna smet på stickan, så om stickan är torr är brödet klart! 
 
Ta ut brödet och låt det svalna i formen helt. Stjälp sedan ut det på en skärbräda och skär det i skivor. 
 
Chokladfudgesås 
 
2 msk kakao 
2,5 msk farinsocker 
1 msk sirap 
0,75 dl vispgrädde 
40 g choklad
1 msk smör 
1 tsk vaniljpulver 
1 nypa salt 
 
Blanda kakao, farinsocker, sirap, grädde och chokladen i en kastrull. Smält ner och sjud på svag värme under omrörning i cirka 5 minuter. Ta bort från plattan och rör ner smör och vaniljpulver. Blanda ordentligt. 
 
MONTERA IHOP OCH SERVERA DITT BANANBRÖD MED GLASS SÅ HÄR: 
 
Ta fram glassen 15 minuter innan servering för att den ska hinna mjukna litegrann. 
Stek några bananskivor i smör tills ytan blir krispig och brödet varmt. Lägg en skiva bananbröd på en tallrik och toppa med en eller två kulor glass. Ringla över chokladfudgesås och NJUT. 
 
Om ni vill vara lika fräcka som jag så bygger ni ett till lager ovanpå. Bara för att ni kan! MUMS!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 25 mars 17:45

Måndag: Lägg nykokta glasnudlar i en het panna med olja, vänd ner babyspenat, skalade räkor, jordnötter och sesamolja.   Vaniljyoghurt och skivad banan.   Tisdag: Skär ett snitt i kycklingfiléer och fyll med finfördelad feta och hackade s...

Av Maria - Måndag 25 mars 15:00

Måndag: Potatatispanna: Skiva en gul lök och fräs den tillsammans med 1 vitlöksklyfta i 1 msk smör. Tillsätt 8 potatisar i tunna skivor och 3 skivade morötter. Fräs i ca 15-20 minuter. Skiva 1 squash och låt den fräsa med. Krydda med 4 ms...

Av Maria - Måndag 25 mars 12:00

Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken)   Färsk frukt.   Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...

Av Maria - Måndag 25 mars 08:15

Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost.   Risi frutti.   Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn.   ...

Av Maria - Måndag 25 mars 07:00

Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt.   Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards