Direktlänk till inlägg 24 juli 2013

Chocolate fudge poptarts

Av Maria - 24 juli 2013 18:00




Chocolate fudge poptarts 
6 stycken 
 
Chokladfudge
 
2 msk kakao 
2,5 msk farinsocker 
0,75 dl mjölk 
En nypa salt 
85 g mjölkchoklad 
1 msk smör 
1 tsk vaniljpulver 
 
Blanda kakao, socker, salt, mjölk och hälften av mjölkchokladen i en kastrull. Låt det precis koka upp och rör om hela tiden tills choklad har smält. Sänk värmen och låt det sedan sjuda i cirka 5 minuter. Ta därefter bort kastrullen från plattan och rör ner resten av mjölkchokladen, smöret och vaniljen. Rör om tills allt är väl blandat. Ställ åt sidan och låt det svalna medans du börjar med degen. 
 
Pajskal
 
4 dl mjöl 
1,5 msk kakao 
0,5 msk socker 
En nypa salt 
75 g kallt smör i kuber 
1-1,5 dl iskallt vatten 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
I en bunke blanda ner mjöl, kakao, socker och salt. Lägg ner smöret och fördela ut smöret med hjälp av fingrarna i mjölet. Häll därefter på det iskalla vattnet lite i taget och knåda tills det blir en deg. Den här degen kan lätt kännas lite "smulig" och därför kan vattenmängden variera på hur mycket du behöver. Men den ska ej vara kladdig utan degen ska precis gå ihop. 
 
Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut degen så att den är ungefär 3 mm tjock. 
 
Skär ut 10x10 cm kvadrater i degen. Lägg ungefär 1 msk av chokladfudge fyllningen på ena halvan av degbiten. Vik därefter över andra halvan och förslut den med hjälp av att trycka ner baksidan av en gaffel mot degens kanter. Hela vägen runt om. Upprepa med alla degbitarna (jag fick en del "svinn" över och fick kavla om ett par gånger). Jag fick ut 6 stycken poptarts av degen. 
 
Lägg sedan poptartsen på en bakplåtsklädd plåt och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt de svalna. 
 
Frosting 
 
2 dl florsocker 
0,5 msk vanilj 
1 msk kakao 
3 msk vatten 
30 g mjölkchoklad 
 
Smält chokladen. Vispa florsocker, vanilj, kakao och vatten i en bunke med en elvisp. Vispa i cirka 5 minuter. Häll därefter ner den smälta chokladen och vispa lite till. Om den är för tjock är det bara att späda med mer vatten. 
 
GARNERA DINA POPTARTS SÅ HÄR: 
 
När poptartsen har svalnat helt är det dags att toppa dem med frosting. Häll ett lager av frostingen över poptartsen och låt de vara i cirka 5 minuter innan du garnerar med valfritt strössel eller pärlsocker. 
 
Jag ringlade lite av chokladfudgen över frostingen eftersom jag fick lite över. Men det är helt valfritt hur du vill garnera dem.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 15 april 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...

Av Maria - Måndag 15 april 14:00

Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd.   Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker.   Tisdag: Köttbullar,...

Av Maria - Måndag 15 april 11:15

Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar.   Knäckiga sesamkex.   Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...

Av Maria - Måndag 15 april 08:15

Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost.   Risi frutti.   Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn.   ...

Av Maria - Måndag 15 april 07:45

Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver.   Risi frutti   Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar.   Fruktyoghurt.   Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards