Direktlänk till inlägg 25 juli 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
6 ägg
½ rödlök
2 dl valnötter
1 broccolistånd
1 sparrisstånd
70 g bladspenat
2 dl tjock yoghurt
2 msk majonnäs
1 tsk curry
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka äggen 7-8 minuter beroende på storlek.
Skölj dem i kallt vatten och skala dem sedan.
Skär rödlöken i tunna båtar och hacka valnötterna.
Dela de kokta äggen i mindre bitar.
Dela broccoliståndet i mindre buketter och sparrisarna i bitar.
Koka broccolibuketterna och sparrisbitarna några minuter.
Spola dem sedan i kallt vatten.
Lägg ägg, rödlök, valnötter, broccoli, sparris och bladspenat i en salladsskål.
Blanda yoghurt, majonnäs, curry, salt och peppar.
Blanda ner dressingen i salladsskålen och rör runt försiktigt.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|