Alla inlägg under juli 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Burgaren:
ca 500 g högrevsfärs eller nötfärs
1 dl riven parmesanost
1 msk dijonsenap
½ tsk flingsalt med jod
3 krm peppar
Tillbehör:
2 silverlökar
1 huvudsallad
4 hamburgerbröd
Crémen:
1 fpk créme av soltorkade tomater
1 dl matlagningsyoghurt (10%)
Flingsalt med jod
Svartpeppar
Gör så här:
Antal: 5-8 krukbröd
Jäsning: ca 1 timme
Ugn: 200 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
½ pkt (25 g) jäst
1 dl vatten
2 dl filmjölk eller mjölk
1 msk olivolja
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
1 msk torkad örtagårdskrydda
1 ägg
ca 6 dl (360 g) glutenfri mjölblandning
Till krukorna:
Bakplåtspapper
Garnering:
Oregano
Lite riven ost
Gör så här:
Börja med att diska krukorna väl och lägg dem i kallt vatten.
Smula ner jästen i degbunken.
Värm vattnet och tillsätt filmjölk och oljan och låt degspadet bli fingervarmt, 37 grader.
Blanda ner fiberhusk och låt svälla 10 minuter.
Tillsätt salt, örtagårdskrydda, uppvispat ägg och hälften av mjölet.
Arbeta degen väl i maskin.
Tillsätt resten av mjölet men spar lite till utbakningen och fortsätt bearbetningen tills degen är slät och smidig.
Formarna:
Låt krukorna rinna av och klä dem med en bit bakplåtspapper.
Utbakningen:
Dela degen i 5-8 bitar beroende på krukornas storlek och fyll varje kruka till 2/3 med deg.
Strö på örtagårdskrydda och lite riven ost.
Täck med bakduk och jäs ca 1 timme.
Gräddning:
Placera krukorna på galler i ugnens nedre del i kall ugn.
Sätt på ugnen, 200 grader, och grädde brödet.
Det tar ungefär ca 30 minuter från kall ugn, men tiden kan variera.
Brödet är klart när det har fin färg och är genomgräddat.
Prova med en sticka.
Låt svalna i krukorna under bakduk.
Antal: till ca 1 kg kycklingdelar
Ingredienser:
½ dl cane syrup/rörsockersirap
2 msk dijonsenap
4 msk vitt vin
4 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
2-4 finhackade eller rivna vitlöksklyftor
1 röd finhackad chilifrukt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden i en skål.Antal: 6 stora glas
Ingredienser:
2 bananer
1 liter mild vaniljyoghurt (2%)
4 dl frysta bär, tex hallon
2 tsk honung
Gör så här:
Skala bananerna och skär dem i mindre bitar.Antal: 12 stycken
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten
½ dl honung
2 tsk salt
1 msk majsolja
13-14 dl special vetemjöl (780-840 g)
Till kokning:
ca 3 liter vatten
½ dl socker
Garnering:
1 ägg
2 msk sesamfrön
2 msk vallmofrön
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.Antal: ca 50 stycken
Ingredienser:
75 g magarin eller smör
1½ dl socker
½ dl matolja
2½ dl vetmjöl
½ tsk hjorthornssalt
1 msk vanillinsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 dl yoghurt, grekisk eller natruell yoghurt
1 st gurka
2 st vitlöksklyftor
1 msk finhackad dill
1 msk vitvinsvinäger
Olivolja
Gör så här:
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
2 tsk dijonsenap
2 tsk vinäger
4 äggulor
3 dl rapsolja
1 dl olivolja
2-3 vitlöksklyftor, pressade
Salt
Kajenpeppar
Gör så här:
Vispa ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.
Droppa i de två oljorna i en stråle och vispa kraftigt under tiden.
Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajenpeppar.
Variera din aioli med olika smaksättningar.
Bästa resultatet får du om alla ingredienser är rumstemperade.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|