Alla inlägg under juli 2013

Av Maria - 28 juli 2013 18:30

Antal: 2 mackor

Ugn: 225 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

2 skivor vitt surdegsbröd

100 g chévreost

½ röd paprika

1/4 zucchini

25 g pinjekärnor

1 msk flytande honung

½ påse rucola (á 65 g)

Olivolja

Salt

Nymald svartpeppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Toppa brödskivorna med ost, paprika och tunna zucchiniskivor.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna..

Toppa mackan med pinjekärnor, honung och rucola.

Ringla över olivolja, salta och peppra.

Av Maria - 28 juli 2013 17:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

70 g salladsmix med rucola
50 g färska böngroddar
12 jordgubbar i bitar
avokado, tärnad
100 g fetaost
½ msk rosépeppar
½ citron, finrivet skal och saft
2 tsk olivolja
2 tsk flytande honung
Flingsalt

 

Gör så här:

Fördela sallad, böngroddar, jordgubbar och avokado på ett serveringsfat.

Bryt fetaosten i bitar, lägg på salladen och strö över rosépeppar.

Finriv citronskal (endast det gula) och pressa saft över salladen.

Ringla över olja och honung, strö på flingsalt.

Av Maria - 28 juli 2013 10:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Kycklingburgare:

500-600 g kycklingfilé

1 liten gul lök

2 vitlöksklyftor

2 äggulor

1 dl riven ost

Salt

Peppar

Smör eller kokosfett att steka i


Chilimajonnäs:

2 äggulor

1-1½ dl neutral rapsolja

1 tsk vitvinsvinäger

Ev. 1 tsk fransk senap

½ tsk chilipulver

1 vitlöksklyfta


Tillbehör:

Salladsblad

Rädisor


Gör så här:

Kycklingburgare: Dela kycklingen och löken i mindre bitar och lägg ner bitarna tillsammans med vitlök i en matberedare. Kör på full effekt tills allting har blandats och liknar en färs. Tillsätt äggulor och ost och blanda ordentligt. Salta och peppra. 

Chilimajonnäs: Se till att ägg och olja har samma temperatur när du ska göra majonnäsen. Vispa äggulorna någon minut med vinäger och ev. fransk senap. Använd helst en elvisp. Häll sedan i oljan droppvis tills majonnäsen börjar tjockna. När den gått ihop kan man häll lite snabbare. Smaka av med chili, riven eller pressad vitlök, salt och peppar.

Stek kycklingburgarna på medelvärme i fettet. 

Se till att de blir helt genomstekta.

Servera med majonnäs, salladsblad och rädisor.

Av Maria - 28 juli 2013 10:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 färdiggrillad kyckling

1 stånd sparris

1 gurka

3 msk olivolja

1 msk vit balsamvinäger

1 tsk kardemummafrön

Salt

Peppar

1 rödlök

1 ask cocktailtomater

200 g fetaost

Salladsblad

Olivolja

Flingsalt


Gör så här:

Dela kycklingen i bitar, lagom stora för en sallad.

Dela sparrisarna och koka dem lätt.

Häll sedan kallt vatten på dem.

Dela gurkan och dela den på längden.

Skrapa ur kärnhuset med en sked och skär sedan gurkan i små båtar.

Lägg gurkbitarna i en skål och häll över olivolja och vinäger.

Mortla kardemumman och strö över gurkan.

Rör runt och salta och peppra lite.

Skär rödlöken i skivor, cocktailtomaterna i halvor och fetaosten i kuber.

Lägg sallad på tallrikar och fördela sedan kycklingen, sparrisen, gurkan, rödlöken och fetaost.

Ringla gärna mer olivolja över och strö över lite flingsalt.

Av Maria - 27 juli 2013 20:00




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 färsk majskolv

1 vitlöksklyfta

1 msk olivolja

2 avokado

2 grillade paprikor

1 kruka koriander

1 dl chunky tomato salsa

Salt

Peppar


Gör så här:

Skär av majskornen.
Skala och hacka vitlöken.
Stek vitlöken ohc majskornen i oljan.
Dela, kärna ur och gröp ur avokadon, skär den och paprikorna i bitar.
Strimla korianderbladen.
Blanda allt med majsen och salsan, smaksätt med salt och peppar.
Servera salladen med spareribs, majsbröd och gräddfil.



Av Maria - 27 juli 2013 18:30




Ingredienser:

2 liter hallon

1 kg syltsocker


Gör så här:

Skölj bären.
Plocka bort ev fula bär.
Lägg bären och sockret i en gryta och koka under omrörning i 2 minuter.
Skumma av och låt stå i 10 minuter.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Sätt på lock.
Förvara kallt.
Du kan byta ut hallonen mot andra bär eller frukter.



Av Maria - 27 juli 2013 17:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 dl fryst majs

½ röd peppar

2 msk olivolja

2 krm spiskummin

2 avokado

½ kruka färsk koriander

½ citron

1 tsk flingsalt


Gör så här:

Tina majsen.

Dela, kärna ur coh finhacka chilin.

Hetta upp en stekpanna på giller eller spisen.

Stek majsen i olivoljan ca 10 minuter så att den får mycket färg och blir gyllenbrun.

Tillsätt chilin och spiskummin när det återstår ca 3 minuter av majsens tid.

Dela och kärna ur avokadon.

Grilla dem med snittytan mot grillgallret ca 5 minuter.

Hacka koriandern.

Lägg majs, avokado och koriander på ett fat eller i en skål.

Pressa över citronsaft och strö på saltet.

Av Maria - 27 juli 2013 16:15

Antal: 4 portioner till förrätt


Ingredienser:

50 g smör

2 burkar kräftor i spad

5 dl vatten

1 fiskbuljongtärning utan smakförstärkare

3 morötter

2 dl créme fraiche

Chilipulver

Cayennepeppar

Salt

Peppar

1 kruka dill

 Citron


Gör så här:

Smält smöret och häll i spadet från kräftorna.

Späd därefter med vatten under omrörning.

Tillsätt buljontärningen.

Riv morötterna och häll i soppan.

Rör ner créme fraiche och låt det koka ihop på svag värme ca 15 minuter.

Smaka av med chilipulver, cayennepeppar, salt och peppar.

Finhacka dillen och lägg i soppan tillsammans med kräftorna strax innan servering.

Garnera med citronskal.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards