Alla inlägg under juli 2013
Antal: 2 mackor
Ugn: 225 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
2 skivor vitt surdegsbröd
100 g chévreost
½ röd paprika
1/4 zucchini
25 g pinjekärnor
1 msk flytande honung
½ påse rucola (á 65 g)
Olivolja
Salt
Nymald svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Toppa brödskivorna med ost, paprika och tunna zucchiniskivor.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna..
Toppa mackan med pinjekärnor, honung och rucola.
Ringla över olivolja, salta och peppra.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
70 g salladsmix med rucola
50 g färska böngroddar
12 jordgubbar i bitar
avokado, tärnad
100 g fetaost
½ msk rosépeppar
½ citron, finrivet skal och saft
2 tsk olivolja
2 tsk flytande honung
Flingsalt
Gör så här:
Fördela sallad, böngroddar, jordgubbar och avokado på ett serveringsfat.
Bryt fetaosten i bitar, lägg på salladen och strö över rosépeppar.
Finriv citronskal (endast det gula) och pressa saft över salladen.
Ringla över olja och honung, strö på flingsalt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Kycklingburgare:
500-600 g kycklingfilé
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
1 dl riven ost
Salt
Peppar
Smör eller kokosfett att steka i
Chilimajonnäs:
2 äggulor
1-1½ dl neutral rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
Ev. 1 tsk fransk senap
½ tsk chilipulver
1 vitlöksklyfta
Tillbehör:
Salladsblad
Rädisor
Gör så här:
Kycklingburgare: Dela kycklingen och löken i mindre bitar och lägg ner bitarna tillsammans med vitlök i en matberedare. Kör på full effekt tills allting har blandats och liknar en färs. Tillsätt äggulor och ost och blanda ordentligt. Salta och peppra.
Chilimajonnäs: Se till att ägg och olja har samma temperatur när du ska göra majonnäsen. Vispa äggulorna någon minut med vinäger och ev. fransk senap. Använd helst en elvisp. Häll sedan i oljan droppvis tills majonnäsen börjar tjockna. När den gått ihop kan man häll lite snabbare. Smaka av med chili, riven eller pressad vitlök, salt och peppar.
Stek kycklingburgarna på medelvärme i fettet.
Se till att de blir helt genomstekta.
Servera med majonnäs, salladsblad och rädisor.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 färdiggrillad kyckling
1 stånd sparris
1 gurka
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk kardemummafrön
Salt
Peppar
1 rödlök
1 ask cocktailtomater
200 g fetaost
Salladsblad
Olivolja
Flingsalt
Gör så här:
Dela kycklingen i bitar, lagom stora för en sallad.
Dela sparrisarna och koka dem lätt.
Häll sedan kallt vatten på dem.
Dela gurkan och dela den på längden.
Skrapa ur kärnhuset med en sked och skär sedan gurkan i små båtar.
Lägg gurkbitarna i en skål och häll över olivolja och vinäger.
Mortla kardemumman och strö över gurkan.
Rör runt och salta och peppra lite.
Skär rödlöken i skivor, cocktailtomaterna i halvor och fetaosten i kuber.
Lägg sallad på tallrikar och fördela sedan kycklingen, sparrisen, gurkan, rödlöken och fetaost.
Ringla gärna mer olivolja över och strö över lite flingsalt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 färsk majskolv
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 avokado
2 grillade paprikor
1 kruka koriander
1 dl chunky tomato salsa
Salt
Peppar
Gör så här:
Skär av majskornen.Ingredienser:
2 liter hallon
1 kg syltsocker
Gör så här:
Skölj bären.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 dl fryst majs
½ röd peppar
2 msk olivolja
2 krm spiskummin
2 avokado
½ kruka färsk koriander
½ citron
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Tina majsen.
Dela, kärna ur coh finhacka chilin.
Hetta upp en stekpanna på giller eller spisen.
Stek majsen i olivoljan ca 10 minuter så att den får mycket färg och blir gyllenbrun.
Tillsätt chilin och spiskummin när det återstår ca 3 minuter av majsens tid.
Dela och kärna ur avokadon.
Grilla dem med snittytan mot grillgallret ca 5 minuter.
Hacka koriandern.
Lägg majs, avokado och koriander på ett fat eller i en skål.
Pressa över citronsaft och strö på saltet.
Antal: 4 portioner till förrätt
Ingredienser:
50 g smör
2 burkar kräftor i spad
5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning utan smakförstärkare
3 morötter
2 dl créme fraiche
Chilipulver
Cayennepeppar
Salt
Peppar
1 kruka dill
Citron
Gör så här:
Smält smöret och häll i spadet från kräftorna.
Späd därefter med vatten under omrörning.
Tillsätt buljontärningen.
Riv morötterna och häll i soppan.
Rör ner créme fraiche och låt det koka ihop på svag värme ca 15 minuter.
Smaka av med chilipulver, cayennepeppar, salt och peppar.
Finhacka dillen och lägg i soppan tillsammans med kräftorna strax innan servering.
Garnera med citronskal.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|