Alla inlägg under juli 2013
Ingredienser:
500 g melonkött
500 g grapefrutkkött
1 kg syltsocker
Gör så här:
Blanda samman melon, grapefrukt och syltsocker i en gryta och koka i 10 minuter under omrörning.Antal: ca 30 stycken
Ingredienser:
150 g vit cholklad
½ dl vispgrädde
Citronskal fårn ½ citron, endast yttersta skalet
2 msk färskpressad citronsaft
Gör så här:
Hetta upp grädden utan att den börjar koka.
Dra kastrullen från värmen och tillsätt hackad vit choklad, rör tills den smält.
Rör ner citronsaft och skal.
Ställ svalt och rör om då och då.
Spritsa tryffelsmeten direkt i knäckformar.
Antal: 4 portioner
Ugn: 200°C, ca 8-10 minuter
Ingredienser:
600 g serranoskinka
500 g grön sparris
2 dl hyvlad parmesanost
1 dl pinjenötter
Olivolja
Peppar
Flingsalt
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
800 g spätta
900 g potatis
390 g pickles
½ dl créme fraiche
Salt
Peppar
20 g dill
1 citron
2 msk olja
Gör så här:
Tina fisken och låt den rinna av ordentligt.
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Häll av picklsen och pressa ur vätskan.
Grovhacka den och blanda med créme fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Hacka dillen och lägg den på en stor tallrik.
Skär citronen i klyftor.
Salta och peppra spättan och stek i oljan i omgångar.
Vänd den sedan i dillen.
Servera spättan med potatisen, citron och såsen.
Antal: 8 personer
Ingredienser:
800 g pasta, t ex capellini
Gorgonzolasås:
2 strimlade purjolökar
2 msk smör
250 g mild Gorgonzola
5 dl mellangrädde
ev salt och svartpeppar
Gör så här:
Koka upp pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 gul lök
Smör till stekning
1 liter vatten
4 msk koncentrerad kycklingfond
5 morötter
1 kg kyckling, filéer eller bitar av lår
½ citron
4 msk vit balsamvinäger
2 msk honung
½ kruka dill
2 dl vispgrädde
Salt
Peppar
150 g sockerärtor
Gör så här:
Hacka löken och fräs den i smör i en stor kastrull.
Tillsätt vattnet och kycklingfond.
Skala morötterna, skär dem i stavar och tillsätt dem i kastrullen.
Skär kycklingen i stora bitar och lägg den i kastrullen.
Krama i saften av citronhalvan och tillsätt balsamvinäger och honung.
Låt koka i 10 minuter.
Hacka dillen.
Tillsätt grädde och 2/3 av dillen.
Smaka av med salt och peppar.
Låt koka 30 minuter.
Rör ner sockerärtorna och resten av dillen.
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
Sötpotatis:
600 g sötpotatis
600 g fast potais
Salt
Peppar
1 msk olivolja
Kryddyoghurt:
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Kyckling:
4 minutfiléer av kyckling
1 msk olivolja
Tillbehör:
2 hjärtsallad
250 g körsbärstomater
Gör så här:
Tina kycklingen.
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en plåt.
Potatis: Skölj potatis noga och skär i klyftor. Vänd runt med salt, peppar och olivolja i en bunke. Häll ut på den varma plåten och ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter.
Yoghurt: Skala och riv vitlöken. Blanda alla ingredienser till yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Kyckling: Bryn kycklingen i olivolja i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
Plocka bladen från hjärtsallad och dela tomaterna.
Servera kycklingen med potatisen och yoghurten.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|