Alla inlägg under juli 2013
4 portioner
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
6 ägg
½ rödlök
2 dl valnötter
1 broccolistånd
1 sparrisstånd
70 g bladspenat
2 dl tjock yoghurt
2 msk majonnäs
1 tsk curry
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka äggen 7-8 minuter beroende på storlek.
Skölj dem i kallt vatten och skala dem sedan.
Skär rödlöken i tunna båtar och hacka valnötterna.
Dela de kokta äggen i mindre bitar.
Dela broccoliståndet i mindre buketter och sparrisarna i bitar.
Koka broccolibuketterna och sparrisbitarna några minuter.
Spola dem sedan i kallt vatten.
Lägg ägg, rödlök, valnötter, broccoli, sparris och bladspenat i en salladsskål.
Blanda yoghurt, majonnäs, curry, salt och peppar.
Blanda ner dressingen i salladsskålen och rör runt försiktigt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Grytan:2 kycklingar (helst ekologiska)
1½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk smör
1 dl koncentrerad apelsinjuice
3 dl vispgrädde
2 dl lantbuljong
1 msk riven ingefära
1 finhackad vitlöksklyfta
Vegonudlar:
½ pkt fullkornsnudlar eller sobanudlar (nudlar gjorda på bovete, finns att köpa i hälsokostbutiker)2 morötter
1 liten rättika
1 pkt sockerärtor
1 pkt minimajs
1 msk rapsolja
2 msk riven ingefära
2 finhackade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
2 msk rostade sesamfrön
Gör så här:
Antal: 4 portioner
Ugn: 200°C, 10 minuter + 30 minuter
Ingredienser:
Botten:
4 dl fullkorns dinkelmjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg
Sesamfrön till formen
Fyllning:
300 g rökt lax
2 dl finskuren purjolök
1 kruka dill
3 ägg
3 dl mjölk
4 dl riven västerbottenost
Salt
Peppar
Gör så här:
Botten: Blanda ihop degen, låt den vila i kylskåp i 30 minuter. Tryck ut degen i en smord form bröad med sesamfrö. Grädda i ugn 200°C i 10 minuter.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g lammytterfilé
Olja
Salvia
Salt
Peppar
2 fänkål
1 zucchini
2 dl färska hallon
2 dl fryst tärnad mango
Flingsalt
Gör så här:
Välj 4 lammfiléer som är jämnstora.Antal: 1 portion
Ingredienser:
2 dl långfil
2 msk pumpafrön, linfrön och solrosfrön
½ dl färska blåbär
Gör så här:
Häll upp filen i en skål och toppa med frön och blåbär.
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
2 skivor grovt bröd
2 kvisttomater
1 pkt (125 g) mozzarellaost
1 dl frysta gröna ärter
2 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Ärtpesto:
2 dl frysta gröna ärtor
1 dl hasselnötter eller skållad mandel
½ dl olivolja
1 liten vitlöksklyfta
Citronsaft
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Gör först peston:Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|