Alla inlägg under juli 2013
Antal: 1 portion
Ingredienser:
½ avokado (spara den andra halvan i kylskåp med några droppar citron över snittytan)
2 msk créme fraiche
1 msk rom
Ev örtsalt
Ev några droppar citronsaft
Gör så här:
Dela en avokado och ta ut kärnan.
Strö eventuellt på lite örtsalt och några droppar citronsaft.
Klicka på créme fraiche och rom.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3½ dl rågflingor
½ dl havrekli
2 dl torkade tranbär
2 stjärnanis
½ tsk salt
9-10 dl vatten
Till servering:
Malen kanel
Socker eller honung
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till gröten i en kastrull.
Låt gröten koka på svag värme 5 minuter, rör då och då.
Sätt på lock och låt dra 5 minuter.
Servera gröten toppad med kanel och socker eller honung.
Antal: 1 långpannepizza
Jästid: 20 minuter
Ugn: 250°C, ca 20 minuter
Ingredienser:
Pizzadeg:
25 g jäst
1½ dl fingervarmt vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
4 dl dinkelfullkornsmjöl
1 dl ajvar relish, mild
Salt
Svartpeppar
Kronärtskockskräm:
2 burkar inlagda kronärtskockor
2 vitlöksklyftor
Rivet skal av 1 citron
2 msk hackad färsk parmesanost
Salt
Svartpeppar
Topping:
1 gurka
5 kvisttomater
Salt
Svartpeppar
150 g färsk bladspenat
1 liten burk svarta oliver
½ rödlök
1 msk god olivolja
2 msk hackad färsk persilja
Saften av 1 citron
50 g rostade pinjenötter
Gör så här:
Ingredienser:
3 msk rörsocker strö
1½ msk paprikapulver
1½ msk torkad timjan
1½ msk torkad basilika
1½ msk salt
¾ msk mald kummin
2 msk curry
1 tsk vitlökspulver
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Ca 300 g vattenmelon
Ca 10 cm gurka
1 salladslök
Skalet av en ½ citron
1 msk flytande honung
1 tsk sambal oelek
1 krm salt
Svartpeppar
Gör så här:
Dela melonköttet i små bitar.
Kärna ur gurkan och dela den i små tärningar.
Strimla sallladslöken.
Blanda honung, sambal oelek, salt, citron och peppar.
Rör ner blandningen med melonkött, gurka och salladslök.
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
1 dl hasselnötter
1 dl pekannötter
1 ägg
½ msk fiberhusk
2 msk vatten
1 tsk flytande honung
1 tsk kokosfett
1 dl vispgrädde
2 dl färska blåbär
Gör så här:
Finhacka nötterna i en matberedare till ett fint "mjöl".
Blanda i ägg, fiberhusk, vatten och honung.
Låt svälla i ca 10 minuter.
Smörj fyra portionsformar med kokosfett och fördela degen i dem.
Grädda i ugn på 200 grader i ca 20 minuter.
Låt pajerna svalna.
Vispa grädden och fördela i pajerna.
Garnera med blåbär.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|