Direktlänk till inlägg 7 augusti 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
5 dl vatten
2 dl socker
2-3 kvistar färsk rosmarin
½ dl citronsaft
1 äggvita
½ liter färska hallon
Gör så här:
Koka upp vatten och socker med det mesta av rosmarinen.
Sjud i 5-10 minuter.
Låt svalna.
Ta upp rosmarinen som kokat med sockerlagen.
Rör i citronen.
Hacka den rosmarin som återstår och rör ner i sockerlagen.
Vispa äggvitan hårt och rör försiktigt ner i sockerlagen.
Ställ i plastbunke i frysen.
Kör med stavmixer efter ca en timme så att allt rörs om ordentligt.
Upprepa efter ett par timmar.
Servera med färska hallon.
Tips!
Citron innehåller stora mängder C-vitamin, frossa och njut!
En sorbet som passar lika bra mellan rätterna som till efterrätt.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|