Direktlänk till inlägg 9 augusti 2013

Mördegskaka med kolakräm

Av Maria - 9 augusti 2013 06:15

Antal: ca 25 kakor

Ugn: 175 grader, ca 10 minuter

Vila: minst 30 minuter


Ingredienser:

1 dl socker

200 g smör

4½ dl mjöl

1 äggula (kan utelutas)


Kolakräm:

2½ dl grädde

1 dl socker

½ dl sirap

50 g smör


Chokladkräm:

150-175 g mörk choklad


Gör så här:

Hacka smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna och äggulan tills det blir en deg.

Klä en form ca 25*25 cm med bakplåtspapper.

Tryck eller kavla ut mördegen i formen.

Låt degen vila kallt övertäckt med plast i minst 30 minuter.


Sätt ugnen på 175 grader.

Grädda kakorna i ca 10 minuter eller tills den blivit gyllene, den ska inte få för mycket färg.


Koka kolakrämen under tiden som kakan gräddas.


Kolakräm:

Blanda och koka upp alla ingredienserna i en kastrull.

Sänk värmen och låt kolan sjuda under omrörning tills den börjar tjockna, ca 10 minuter.

Häll kolakrämen i mördegsskalet och ställ kallt tills dess den stelnat.


Chokladkräm:

Smält chokladen i vattenbad eller på låg värme i mikron, ta ut den då och då och rör runt.

Bred chokladen över kolakrämen och låt den stelna.


Lyft upp kakan ur formen och skär den i rutor eller rektanglar.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se