Direktlänk till inlägg 9 augusti 2013

Morisk böndipp

Av Maria - 9 augusti 2013 17:15




Antal: 6 portioner


Ingredienser:
500 g rensade, färska eller frysta bondbönor

5 msk olivolja

1 finhackad vitlöksklyfta

1 finhackad lök

1 tsk malen kummin

1 msk pressad citronsaft

3/4 dl vatten

1 msk hackad, färsk mynta

Salt

Peppar


Garnera med:

Paprikapulver


Servera med:

Råa grönsaker eller bröd


Gör så här:

Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull om bondbönorna är färska.

Lägg i bönorna, minska värmen, lägg på lock och sjud i 7 minuter.

Låt rinna av väl, skölj i rinnande vatten och låt rinna av igen.

Ta av och släng den yttre bönskidan.


Frysta bönor ska vara helt tinade innan bönskidan rensas bort.


Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna.

Tillsätt vitlök, lök och kummin och fräs på svag värme tills löken är genomskinlig och mjuk.

Rör om då och då.

Lägg i bondbönorna, tillaga i 5 minuter under omrörning.

Ta av stekpannan från värmen och häll blandningen i en matberedare eller mixer.

Tillsätt citronsaft, resten av olivoljan, vatten och mynta och mixa till en puré.

Krydda med salt och peppar efter smak.

Häll tillbaka purén i stekpannan och värm försikigt.

Häll upp i separata portionsskålar, pudra över med paprikapulver och servera med dipptilltugg efter smak.




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Av Maria - Fredag 14 juni 06:27

Antal: 8 portioner Ugn: 200 grader, 25-30 minuter   Ingredienser: 2 små bananer 500 g keso 6 ägg Ev. 1 msk honung 2 dl hackad/mixad sötmandel 1/4-½ g saffran Bär till servering, tex hallon och granatäpple   Gör så här: Sätt ...

Av Maria - Torsdag 13 juni 06:25

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, ca 1 timme   Ingredienser: 2 dl fiberhavregryn 2 dl grovt rågmjöl 2 dl kokosmjöl 1 dl rågkross 1 dl hackade nötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 banan 5 dl mild yoghurt   Gör så här: Sätt u...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se