Direktlänk till inlägg 12 augusti 2013
Antal: 6-8 portioner
Ingredienser:
1 stor aubergine, ca 400 g
5 msk olivolja
2 finhackade salladslökar
1 stor, pressad vitlöksklyfta
2 msk finhackad, färsk persilja
Salt
Peppar
Garnera med:
Paprikapulver
Servera med:
Baguette
Gör så här:
Skär auberginen i tjocka skivor och strö salt över för att dra ur den beska smaken.
Ställ åt sidan i 30 minuter, skölj sedan och klappa skivorna torra.
Hetta upp 4 msk olivolja i en stor stekpanna över medelvärme.
Stek aubergineskivorna på båda sidor tills de är mjuka och börjar få färg.
Ta upp dem och låt svalna.
Allteftersom skivorna svalnar rinner oljan ur dem igen.
Hetta upp ytterligare 1 msk olivolja i stekpannan.
Lägg i salladslök och vitlök och stek i 3 minuter till salladslöken blir mjuk.
Ta bort från värmen, ställ åt sidan och låt allt svalna.
Lägg ingredienserna i en matberedare och mixa till grov puré.
Häll över i en serveringsskål och blanda i persilja.
Smaka av och krydda mer om så behövs.
Servera genast eller täck över och ställ kallt tills 15 minuter före servering.
Strö paprikapulver över och servera med baguette.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|