Direktlänk till inlägg 14 augusti 2013

Kokossambal

Av Maria - 14 augusti 2013 09:15

Mängd: ca 140 g


Ingredienser:

½ färsk kokosnöt (ca 115 g kokoskött) eller 125 g kokosflingor

2 färska gröna chilifrukter, urkärnade eller ej alltefter smak

2½ cm skalad och finhackad, färsk ingefära

4 msk hackad, färsk koriander

2 msk citronsaft eller efter smak

2 mycket fint hackade scharlottenlökar


Servera med:
Pappadam (indiskt tunnbröd av linsmjöl) eller pitabröd


Gör så här:

Om man använder sig av färsk kokosnöt, gör man hål i kokosnötens "öga" med hjälp av hammare och spik, häller ut kokosmjölken och sparar den.

Använd hammaren för att dela nöten i två delar, ta sedan ur köttet i den ena och hacka det.

Lägg kokoshacket och chilipepparn i en liten matberedare och kör i ca 30 sekunder tills allt är finhackat.

Tillsätt ingefära, koriander och citronsaft och mixa igen.

Tillsätt ca 1 msk kokosmjölk eller vatten om blandningen verkar för torr.

Rör ner scharlottenlöken och servera genast, eller täck kallt till serveringsdags.

Den behåller sin friska smak i kylskåpet upp till 3 dagar.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se