Direktlänk till inlägg 19 augusti 2013

Thailändsk sås med fiskkakor

Av Maria - 19 augusti 2013 07:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
Fiskkakor:

450 g vit fisk, filéad och skuren i tärningar

1 äggvita

2 grovt rivna limeblad (kaffir)

1 msk grön currypasta

55 g finhackade haricots verts

1 färsk, röd chilipeppar, urkärnad och finhackad

1 knippa hackad färsk koriander

Oliv-, raps- eller jordnötsolja


Dippsåsen:

115 g strösocker

½ dl vitvinsvinäger

1 liten morot i smala stavar

1 bit gurka på 5 cm, skalad och urkärnad, skuren i smala stavar


Gör så här:

Lägg fisken i en matberedare tillsammans med äggvita, limeblad och currypasta och mixa väl.

Häll över i en skål och blanda ned haricots verts, röd chilipeppar och koriander.

Fukta händerna och forma smeten till små kakor, ca 5 cm i diameter.

Lägg dem bredvid varandra på ett stort fat och ställ i kylskåpet 30 minuter.

Tillred under tiden dippsåsen.

Häll sockret i en kastrull med 1½ msk vatten och vinägern och värm försiktigt.

Rör om tills sockret har smält helt.

Tillsätt morots- och gurkstavar, ta sedan kastrullen från plattan och låt svalna.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskkakorna i omgångar tills de är gyllenbruna på båda sidor.

Låt rinna av på hushållspapper och håll dem varma medan de sista fiskkakorna steks.

Värm dippsåsen igen om så önskas.

Servera fiskkakorna genast med varm eller kall dippsås.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Av Maria - Fredag 14 juni 06:27

Antal: 8 portioner Ugn: 200 grader, 25-30 minuter   Ingredienser: 2 små bananer 500 g keso 6 ägg Ev. 1 msk honung 2 dl hackad/mixad sötmandel 1/4-½ g saffran Bär till servering, tex hallon och granatäpple   Gör så här: Sätt ...

Av Maria - Torsdag 13 juni 06:25

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, ca 1 timme   Ingredienser: 2 dl fiberhavregryn 2 dl grovt rågmjöl 2 dl kokosmjöl 1 dl rågkross 1 dl hackade nötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 banan 5 dl mild yoghurt   Gör så här: Sätt u...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se