Direktlänk till inlägg 24 augusti 2013

Anka i röd curry med ananas & aubergine

Av Maria - 24 augusti 2013 08:00

Antal: 4 Portioner


Ingredienser:

2 ankbröst

1 aubergine

1 knippe salladslök

2 vitlöksklyftor

1 knippe thaibasilika

300 g färsk ananas

Neutral olja till stekning

2 msk röd currypasta

1 burk kokosmjölk, 400 ml

Saften av 1-2 limer

3 msk fisksås


Till servering:
Risnudlar


Gör så här:

Skär ankbrösten i tunna strimlör och lägg dem åt sidan.

Skär auberginen i mindre bita.

Skiva salladslöken tunt.

Hacka vitlöken fint.

Plocka bladen från basilikan och lägg stjälkar och blad var för sig.

Skär bort skalet från ananasen och skär bort den tjocka stocken i mitten.

Tärna ananasköttet.

Stek currypastan, basilikastjälkar och vitlöken i olja i en wok eller stor stekpanna några minuter.

Tillsätt ankköttet och stek vidare några minuter.

Tillsätt aubergine, ananas och hälften av salladslöken.

Stek i 3-5 minuter.

Häll i kokosmjölken och låt det sjuda ytterligare ett par minuter tills såsen tjocknat lite.

Smaka av med limesaft och fisksås.

Ta bort basilikastjälkarna.

Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

Strö basilikabladen och resten av salladslöken över rätten och servera med nudlar.


Ankbröst hittar du lättast i frysdisken. De kan gärna vara lätt frysta när du ska börja laga, för då är det lättare att skära dem i tunna strimlor.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se