Direktlänk till inlägg 26 augusti 2013

Rostade kronärtskockor med vitlök och citron, toppade med bönotto & riven parmesan

Av Maria - 26 augusti 2013 14:45

4 portioner 

 
4 kronärtskockor 
1 citron 
0,5 dl olja 
1 vitlöksklyfta 
Salt och peppar 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Blanda olja, citronsaft, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke. Dela kronärtskockorna på hälften. Skär av toppen och stjälken på kronärtskockorna. Gröp ur den håriga mittdelen på varje. 
 
Lägg halvorna med den skurna sidan uppåt på ett bakplåtspapper. Pensla dem med oljan runt om. Oljan som blir över häller ni i gropen på varje kronärtskocka. Ugnsrosta dem i 40-50 minuter eller tills de är gyllene och mjuka. Om de får för mycket färg lägg folie över dem och ugnsbaka dem klart. 
 
Under tiden kronärtskockorna är i ugnen gör ni bönotton. 
 
Bönotto med soltorkade tomater 
 
1 schalottenlök 
1 vitlöksklyfta 
2 dl vitt vin 
0,5 hönsbuljong tärning alt vegetarisk buljong 
1 dl riven parmesan 
1 burk, ca 380 g vita bönor 
1 burk, ca 380 g cannellinibönor
10 stycken soltorkade tomater, delade i mindre bitar 
 Salt & peppar 
Olja att steka i 
 
Finhacka schalottenlöken. Värm en stekpanna på spisen med en skvätt olja i. Häll ner löken och pressa ner vitlök i stekpannan. Fräs tills löken mjuknat något. Häll därefter på vinet samt buljongen och låt det sjuda tillsammans i några minuter. Tillsätt sedan bönorna och de soltorkade tomaterna. Låt det sjuda samman någon minut. 
 
Rör därefter ner riven parmesan och låt det smälta. Smaka av med salt och peppar. 
 
Du behöver också: 
 
Ett gott skivat bröd 
Riven parmesan 
Hackad persilja 
Flingsalt 
 
SERVERA DINA KRONÄRTSKOCKOR SÅ HÄR: 
 
När kronärtskockorna har blivit mjuka och gyllene är de redo för att serveras. Toppa dem med bönotto, riven parmesan och hackad persilja. Servera med ett gott bröd till. 
 
Ställ fram det som blir kvar av bönotton på bordet tillsammans med mer riven parmesan, finhackad persilja och flingsalt. Skopa upp bönotton med brödet och ät tillsammans med kronärtskockorna!
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 22 april 14:30

Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt.   Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor.   Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås.   Aprikoskräm.   Onsdag: Tortellini med brocc...

Av Maria - Måndag 22 april 12:00

Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken)   Färsk frukt.   Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...

Av Maria - Måndag 22 april 08:45

Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...

Av Maria - Måndag 22 april 06:30

Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter.   ...

Av Maria - Måndag 15 april 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards