Direktlänk till inlägg 30 augusti 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
½ gul- eller rödlök
3 dl matvete
2 msk smör eller olja
3 dl vitt vin
3 dl riven parmesanost (120 g)
70 g babyspenat
Nymalen svartpeppar
1 knippe grön sparris
1 zucchini
Gör så här:
Koka upp vatten och buljontärningar i en kastrull och låt det sjuda tills tärningarna lösts upp.
Skala och hacka löken fint.
Hetta upp smör eller olja i en annan kastrull och lägg i lök och matvete.
Stek någon minut under omrörning, häll i vinet och sjud tills det nästan kokat in.
Tillsätt någon dl buljong i taget, och rör om då och då allteftersom den sugs upp av riset.
Fortsätt på samma sätt tills matevetgrynen är nätt och jämnt mjuka, ca 20 minuter.
Ta kastrullen från värmen och rör ner riven ost och spenat precis före servering.
Smaka av med nymalen svartpeppar.
Ansa sparrisen och hyvla zucchinin på lägden med en osthyvel.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna 2-3 minuter.
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|