Direktlänk till inlägg 30 augusti 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
½ gul- eller rödlök
3 dl matvete
2 msk smör eller olja
3 dl vitt vin
3 dl riven parmesanost (120 g)
70 g babyspenat
Nymalen svartpeppar
1 knippe grön sparris
1 zucchini
Gör så här:
Koka upp vatten och buljontärningar i en kastrull och låt det sjuda tills tärningarna lösts upp.
Skala och hacka löken fint.
Hetta upp smör eller olja i en annan kastrull och lägg i lök och matvete.
Stek någon minut under omrörning, häll i vinet och sjud tills det nästan kokat in.
Tillsätt någon dl buljong i taget, och rör om då och då allteftersom den sugs upp av riset.
Fortsätt på samma sätt tills matevetgrynen är nätt och jämnt mjuka, ca 20 minuter.
Ta kastrullen från värmen och rör ner riven ost och spenat precis före servering.
Smaka av med nymalen svartpeppar.
Ansa sparrisen och hyvla zucchinin på lägden med en osthyvel.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna 2-3 minuter.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|