Direktlänk till inlägg 3 september 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
800 g vit fisk (t.ex. torsk, kolja, gös, aborre eller sej)
Några nypor strösocker
Salt
Vitpeppar
5 dl bondbönor (tagna ur sin skida)
2-3 msk olivolja
3 salladslökar
Rivet skal av 1 citron
40 g rucolasallad
2 sl blandade örter
Smör till stekning
Till servering:
1 paket tärnat bacon, 120 g
Gör så här:
Krydda fisken med lite socker, salt och peppar.
Ställ åt sidan.
Koka bondbönorna i lättsaltat vatten några minuter.
Häll av vattnet och spola bönorna kalla under rinnande vatten.
Skala bönorna och värm dem i lite olivolja i en stekpanna utan att de får färg.
Blanda ner finskuren salladslök, citronskal, rucola och örter.
Smaka av med salt och peppar.
Knaperstek baconet.
Stek fisken gyllenbrun i lite smör på ena sidan.
Vänd och låt stå i pannan på eftervärme i några minuter.
Servera fisken med bönorna och bacon i bitar.
Måndag: Lägg nykokta glasnudlar i en het panna med olja, vänd ner babyspenat, skalade räkor, jordnötter och sesamolja. Vaniljyoghurt och skivad banan. Tisdag: Skär ett snitt i kycklingfiléer och fyll med finfördelad feta och hackade s...
Måndag: Potatatispanna: Skiva en gul lök och fräs den tillsammans med 1 vitlöksklyfta i 1 msk smör. Tillsätt 8 potatisar i tunna skivor och 3 skivade morötter. Fräs i ca 15-20 minuter. Skiva 1 squash och låt den fräsa med. Krydda med 4 ms...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|