Direktlänk till inlägg 4 september 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 litet huvud färsk vitkål, 500 g
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
Kokvatten
Salt
Nymald vitpeppar
1 knivsudd riven muskotnöt
600 g rimmat fläsk i skivor
Till servering:
Kokt potatis
Gör så här:
Skär kålen i små klyftor eller i ännu mindre bitar.
Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Häll av, men spara lite av kokvattnet till såsen.
Smält en klick smör i en kastrull och blanda med mjölet.
Häll på grädden och låt koka upp på svag värme under omrörning.
Späd med kokvatten till lagom konsistens.
Låt småputtra ca 10 minuter.
Smaka av med salt, peppar och en pytteliten nypa riven muskot.
Blanda ner de avrunna vitkålsklyftorna.
Knaperstek fläsket i het panna och servera till kålen.
Servera gärna med kokt skalpotatis - passar som hand i handske.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|