Direktlänk till inlägg 6 september 2013
Mängd: 1-1½ liter färdig buljong
Ingredienser:
500 g fiskskov eller huvud från exempelvis plattfisk, gös, torsk eller lax
1½ liter vatten
1 gul lök
1 bit rotselleri, 100 g eller 2 stjälkar blekselleri
½ purjolök
3 stjälkar persilja
1 lagerblad
1 tsk salt
5 vitpepparkorn
Gör så här:
Skölj fiskbenen, lägg i en stor kastrull och täck med vatten.
Koka upp och dra sedan ner värmen.
Skumma av med en sked.
Skär lök, rotselleri och purjolök i bitar, hacka persiljan.
Tillsätt i kastrullen tillsammans med lagerblad, salt och vitpeppar.
Sjud i 10 minuter och ta sedan av från värmen.
Låt buljongen stå och dra i minst 30 minuter innan du silar av den i en chinoise.
Tips!
Grönsaksbuljong!
Gör på samma sätt som ovan men uteslut fisken och lägg till ytterligare 1 gul lök, ½ purjolök, 2 morötter och 2 palsternackor.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|