Direktlänk till inlägg 12 september 2013

Hembakade pretzels med ljummen ricotta- och chorizodip

Av Maria - 12 september 2013 12:15

Chorizodipen räcker till max 2 personer att dela på. 
 
Pretzels 
8 stycken
 
5 g färsk jäst 
2,5 dl kallt vatten
0,5 tsk salt 
5 dl mjöl 
1 msk olja 
 
Pensling: 
1 uppvispat ägg 
Flingsalt 
 
Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i det kalla vattnet. Blanda ner mjöl och salt. Knåda tills det bildats en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Stjälp ut degen och häll 1 msk olja i bunken. Smörj bunken med oljan och lägg tillbaka degen där i. Vänd degbiten så att även den sidan uppåt får olja på sig. Täck sedan bunken med plastfolie och låt den jäsa på ett varmt ställe i 1-2 timmar. Degen ska växa till ungefär dubbel storlek. 
 
Sätt ugnen på 225 grader. 
 
Forma sedan till 8 stycken kringlor. Kolla på den HÄR videon för instruktioner. Koka under tiden upp vatten i en stor kastrull. Lägg försiktigt ner kringlorna i de kokande vattnet en och en. De ska bara vara nere i vattnet i cirka 10 sekunder eller tills de flyter upp till ytan igen. Lägg de på en bakplåtskläddplåt när de kokat klart. 
 
Pensla sedan varje kringla med uppvispat ägg och strö över lite flingsalt på varje. Ugnsbaka sedan tills de är gyllene, i cirka 15 minuter. 
 
Ljummen ricotta- och chorizodip 
1-2 portioner
 
250 g ricotta 
2 msk riven parmesan 
1 tsk citronzest 
1 msk hackad färsk basilika 
Salt & peppar 
 
150 g färsk chorizo 
 
Blanda samman alla ingredienserna förutom chorizon i en bunke. Fördela ut ricottasmeten i en form och ugnsbaka i 15-20 minuter. 
 
Ta ut köttet ur korven genom att klippa upp skinnet och ta ut köttet. Fräs köttet i en stekpanna tills gyllene och klart.
 
När ricottaosten är klar i ugnen är det bara att toppa med chorizon.
 
SERVERA SÅ HÄR:
 
Bred ut chorizodipen på de nybakade kringlorna. NJUT!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 15 april 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...

Av Maria - Måndag 15 april 14:00

Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd.   Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker.   Tisdag: Köttbullar,...

Av Maria - Måndag 15 april 11:15

Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar.   Knäckiga sesamkex.   Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...

Av Maria - Måndag 15 april 08:15

Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost.   Risi frutti.   Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn.   ...

Av Maria - Måndag 15 april 07:45

Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver.   Risi frutti   Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar.   Fruktyoghurt.   Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards