Direktlänk till inlägg 19 september 2013

Ugnsbakade aubergine med soltorkade tomater, vitlök & salta mandlar

Av Maria - 19 september 2013 14:45

2 portioner 
 
2 aubergine 
6 stycken soltorkade tomater
4 vitlöksklyftor
4 msk olja (gärna från de soltorkade tomaterna) 
4 msk rödvinsvinäger 
2 msk flytande honung 
 
Flingsalt 
 
Till servering: 
 
Hackade salta mandlar 
2 salladslökar, skivade 
Turkisk yoghurt 
Färsk basilika 
 
Sätt ugnen på 180 grader. 
 
Dela auberginen på hälften. Lägg köttsidan nedåt och skär 4-5 stycken snitt från toppen och nedåt. Lägg över auberginen på en bakplåtsklädd plåt. 
 
Skiva vitlöken tunt och lägg en skivad vitlök mellan snitten i varje aubergine. Lägg därefter två soltorkade tomater i varje aubergine. 
 
Rör samman olja, rödvinsvinäger och flytande honung. Ringla det ovanpå auberginen. Strö tillsist över lite flingsalt. Ugnsbaka dem tills de är mjuka, i cirka 50-60 minuter. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Lägg upp auberginen på ett fat. Toppa med salta mandlar, salladslök och färsk basilika. Servera med turkisk yoghurt tillsammans med ett gott bröd och en krispig grönsallad.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se