Direktlänk till inlägg 27 september 2013

Pizza med tomatsås & rostade grönsaker

Av Maria - 27 september 2013 13:15

Antal: 4 portionspizzor

Jäsning: 2 timmar + 12 timmar + minst 1 dygn men helst 3 dygn

Ugn: 275-300 grader, 10-15 minuter


Ingredienser:

Pizzadeg:

25 g jäst

4 dl ljummet vatten

1 msk flingsalt

2 dl durumvetemjöl

5-6 dl vetemjöl special eller Manitoba Cream


Färsk tomatsås:

500 g körsbärstomater

1 röd chilipeppar

2 vitlöksklyftor

1 dl god olivolja

1 msk strösocker

2 tsk salt


Fyllning:

250 g svartkål

250 g grön sparris

1 röd paprika

250 g broccoli

1 silverlök

250 g buffelmozzarella

200 g riven parmesanost

1 dl god olivolja

1 kruka basilika

1-2 msk flingsalt


Gör så här:

Pizzadegen:

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt och mjöl.

Knåda degen för hand i ca 20 minuter eller i en köksassistent i 10-15 minuter.

Degen ska vara fuktig, slät och smidig.

Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i 2 timmar.


Ställ sedan in bunken i kylen i 12 timmar.


Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela den i fyra lika stora bitar.

Forma till runda släta bullar och lägg degarna på en bricka klädd med bakplåtspapper som mjölats väl.

Täck degarna på brickan med plastfolie.

Ställ tillbaka degarna i kylen och låt stå minst 1 dygn, men gärna upp til 3 dygn för extra bra resultat.


Sätt ugnen på högsta värme, 275-300 grader.

Tryck ut fyra degbitar för hand på ett mjölat bakbord, eller plåtar klädda med mjölade bakplåtspapper, så att de blir tunna i mitten och får tjocka, fluffiga kanter.

Försök att inte knåda, endast trycka.


Tomatsås:

Skär bort kvistfästet på tomaterna och chilin och skala vitlöken.

Mixa tomater, chili och vitlök med olivolja, socker och salt till en grovhackad salsa.

Bred ut salsan över pizzabottnarna.


Fyllning:

Skär bort stammen som sitter i mitten av kålen, skär bort den nedre roten på sparrisen.

Skär kål, sparris, paprika och broccoli i grova bitar.

Skala och finstrimla löken.


Fördela grönsakerna och osten över pizzorna.

Grädda i ugnen i 10-15 minuter.

Toppa pizzorna med olivolja, basilika och flingsalt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 22 april 14:30

Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt.   Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor.   Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås.   Aprikoskräm.   Onsdag: Tortellini med brocc...

Av Maria - Måndag 22 april 12:00

Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken)   Färsk frukt.   Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...

Av Maria - Måndag 22 april 08:45

Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...

Av Maria - Måndag 22 april 06:30

Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter.   ...

Av Maria - Måndag 15 april 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards