Direktlänk till inlägg 28 september 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 dl hackade örter
Skalet av 1 citron
Salt
Peppar
500-600 g fläskkarré
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Smör eller kokosfett att steka i
3 msk tomatpuré
3 dl vatten
2 morötter
3 stjälkar selleri
Gör så här:
Blanda smöret med de hackade örterna, citronskalet och salt och peppar.
Skär köttet i mindre bitar, löken i skivor och pressa eller riv vitlöken.
Fräs kött, lök och vitlök i smör eller kokosfett så att det får lite färg.
Tillsätt tomatpuré och vatten och låt det hela koka upp.
Skala morötterna och skär dem i slantar.
Skär sellerin i bitar.
Tillsätt grönsakerna och låt dem puttra tillsammans med köttet 30-40 minuter.
Servera med örtsmöret och gärna med kokta grönsaker eller en sallad.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|