Direktlänk till inlägg 30 september 2013

Confiterade anklår på salladsbädd med tomatvinägrett, grillad spetspaprika & buffelmozzarella

Av Maria - 30 september 2013 11:45

2 personer
 
2 stycken röda spetspaprikor 
 
Sätt ugnen på 180 grader.
 
Ta ut de confiterade anklåren från deras påsar och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. 
 
Grilla eller stek spetspaprikan hel på hög värme tills den fått färg runt om. Lägg paprikorna bredvid anklåren på ugnsplåten och ugnsbaka i cirka 30 minuter. Anklåren ska få en krispig och gyllene yta och paprikan ska mjukna.
 
Paprikan kan bli färdig före så håll lite koll och plocka ut den innan om det behövs. 
 
Tomatvinägrett 
 
100 g soltorkade tomater
2 msk olja (från de soltorkade tomaterna) 
1 liten vitlöksklyfta 
1 msk vit balsamvinäger 
Flingsalt 
Svartpeppar 
 
Strimla de soltorkade tomaterna fint. Lägg dem i en skål tillsammans med 2 msk av oljan från de soltorkade tomaterna. Pressa ner en vitlöksklyfta och rör ner vit balsamvinäger. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. 
 
Sallad
 
1 styck romansallad 
2 dl färsk bladspenat 
1 dl halverade körsbärstomater 
1/2 gurka, delad i mindre bitar 
1 dl färsk basilika 
Rostade salta mandlar, alternativt annan nöt 
 
MONTERA SAMMAN SÅ HÄR:
 
Skär romansalladen i strimlor. Lägg i en bunke tillsammans med bladspenaten, gurkan, körsbärstomaterna och den färska basilikan. Rör ner tomatvinägretten och se till att allt blandar sig väl. 
 
Fördela ut salladen i två skålar. Lägg ett confiterad anklår ovanpå samt en spetspaprika på varje tallrik. Fördela ut några mozzarellabollar och strö över hackade nötter. 
 
Servera gärna tillsammans med en klick aioli och ett gott bröd. 
 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 1 april 18:28

Måndag: Kycklingwok: Strimla kycklingfilé och woka i omgångar i het olja. Blanda ner i nudelsallad, strö över cashewnötter.   Nougatdessert: Servera en kula dajmglass med hackade rostade hasselnötter och baknougat som fått smälta på svag värme ...

Av Maria - Måndag 1 april 06:00

Måndag: Kyckling med rotsaker.   Tisdag: Paprikasoppa: Fräs 1 hackad gul lök tillsammans med 3 gröna urkärnade paprikor i små bitar. Tillsätt ca 5 dl vatten och 2 buljongtärningar (grönsaks). Låt soppan koka under lock tills grönsakerna är mj...

Av Maria - Söndag 31 mars 17:01

      Mängd: 3½ dl   Ingredienser: 2 apelsiner 1 rött äpple 1 päron 1 tsk ljus honung (kan uteslutas) Isbitar   Gör så här:Pressa frukterna till juice. Rör eventuellt i honungen. Häll upp i glas och lägg i några isbitar. ...

Av Maria - Söndag 31 mars 13:15

Ingredinser: 1 kyckling, ca 1200 g eller kycklingdelar 10-12 små gula lökar 200 g champinjoner, färska eller från burk 2-3 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl 1 dl vatten 1/2 smulad buljongtärning 2 dl vitt torrt vin 1 burk tomater med spad...

Av Maria - Söndag 31 mars 12:58

      Antal: ca 24 stycken Ugn: 175 grader, ca 15 minuter   Ingredienser: 200 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 2 dl havregryn 2½ dl vetemjöl ½ dl kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 dl hasselnötter, grovhackade 150 g vit...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se