Direktlänk till inlägg 15 oktober 2013

Häxhatt fylld med getost, valnötter & fikon

Av Maria - 15 oktober 2013 12:15

100 g philadelphiaost 
200 g getost, ta bort den hårda vita kanten runtom
10 färska basilika blad, hackade 
2 msk fikonmarmelad 
2 dl finhackade valnötter 
Salt & peppar 
 
Vallmofrö 
Granatäppelkärnor 
 
Till servering: 
 
Kex eller bröd av olika slag 
 
Blanda samman philadelphiaost, getost, basilika och krydda med lite salt och peppar i en bunke. Vispa med en elvisp. När det är väl blandat, vänd ner fikonmarmelad och nötterna med hjälp av en slickepot. 
 
Dela smeten i två delar. Fukta dina händer med vatten och forma den ena halvan till en boll. Lägg bollen på tallriken du ska servera häxhatten på (den kommer vara svår att flytta sen). Tryck ut med lätt fuktade händer till en rund platta, cirka 15 cm i diametern. 
 
Forma den andra halvan av smeten till en boll. Lägg den i mitten på plattan. Tvätta händerna och klä bollen med plastfolie. Ställ in det i kylen i 30 minuter för att ostmassan ska sätta sig litegrann. 
 
Ta ut och forma med hjälp av plastfolien runt bollen till toppen av en hatt. Ställ in i kylskåpet igen en stund för att den ska sätta sig. 
 
Innan servering tar du bort plastfolien och strö sedan vallmofrön på hatten. Stå vid en ren bänk så att du kan ta upp dem som ramlar vid sidan om och använda igen. Dekorera med granatäppelkärnor runt linjen på hatten för att markera. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Servera häxhatten till buffén eller varför inte som ett härligt tilltugg på halloweenfesten? Passar lika bra på kex som på bröd.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:16

Ingredienser:500 g päron, skalade och urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)1 vaniljstång2 tsk Vaniljsocker Fairtrade   Gör så här:Blanda päron och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3–10 minuter beroende på vilke...

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:13

Ingredienser: 500 g plommon, urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)2 st kanelstänger1 tsk stött kardemumma1 citron, skal och saft   Gör så här: Skölj, rensa och dela frukten.Blanda plommon och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. ...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:45

        Antal: ca 8-10 personer Ugn: 150 grader, 50 minuter   Ingredienser: 225 g smör 3½ dl ljusbrunt farinsocker 2 nektariner, skivade 150 g blåbär eller björnbär 1 lime 4 ägg 3½ dl vetemjöl 1 tsk malen kardemumma Sa...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:00

Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter   Ingredienser:2 morötter, skalade och slantade1 gul lök, hackad2 msk olivolja7 dl vatten500 g krossade tomater1 kycklingbuljongtärning½–1 msk honung½ msk balsamvinäger½ tsk salt½ tsk nyma...

Av Maria - Söndag 14 juli 09:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser:200 g morötter200 g vitkål1 gul lök250 g broccoli1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta, finriven2 msk fisksås2 msk japansk soja1 msk strösockerca 8 dl kokt ris (ca 3 dl okokt)½ dl cashewnöttersalt Till servering:4 ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se