Direktlänk till inlägg 17 oktober 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
9 hg potatis
2 msk smör eller margarin
1 gul lök
1 dl tärnad morot
1 dl tärnad rotselleri
3 dl vispgrädde eller mellangrädde
Mjölk att späda med
Salt
Vitpeppar
Persilja
1 tsk kalvfond eller lite soja
Gör så här:
Skala och skär potatisen i drygt centimeterstora tärningar.
Om du väljer färsk nypotatis behöver de bara borstas och tärnas.
Fräs tärningarna i teflonpanna med smör.
Hacka löken och låt den fräsa med potatisen (tillsammans med morot och rotselleri).
Salta och peppra och tillsätt 2 dl grädde när allt fått vacker gyllenbrun färg.
Låt rätten småputtra tills potatisen är mjuk och späd efterhand med mer grädde och sist med lite mjölk. Droppa ner fond eller soja till vacker ljusbrun färg.
Strössla klippt persilja över.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|