Direktlänk till inlägg 18 oktober 2013

Bruten chokladkaka med fläderkräm, kokosgrädde & färska bär

Av Maria - 18 oktober 2013 17:00

Chokladkaka 

4-6 portioner

100 g smör
100 g socker
100 g mörk choklad
3 stycken ägg

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa samman äggen i en bunke. Smält smör, socker och choklad. Häll därefter ner äggen till chokladsmeten och vispa samman ordentligt. Klä en bakform med avtagbarkant med bakplåtspapper.

Smörj bakplåtspappret och kanterna på formen med smör och häll ner smeten i formen. Ugnsbaka i 20-30 minuter eller tills kakan stelnat. Prova gärna med en sticka för att avgöra om den är klar eller inte. Ta ut kakan och låt den svalna helt. Den kommer sjunka ihop litegrann.

Den här kakan gör sig bättre dagen efter, så låt den gärna sätta sig i kylskåpet över natten.

Fläderkräm

1,5 dl vispgrädde
2 msk socker
1 dl outspädd flädersaft
2 äggulor
1 msk maizena

Koka upp grädde, socker och saft i en kastrull. Under tiden vispa ägg och maizena fluffigt i en bunke. Häll sakta den varma gräddblandningen över de vispade äggen och vispa med en elvisp under tiden.

När allt är blandat häll tillbaka krämen i kastrullen och ställ den åter på plattan. Låt krämen sjuda tills den tjocknar. Låt sedan svalna helt.

Kokosgrädde

1 dl vispgrädde
1 burk kylskåpskall kokosmjölk
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa grädden. Vänd den kylskåpskalla kokosmjölken upp och ner och öppna den underifrån. Häll av vattnet och gröp sedan ur grädden som är kvar i burken och häll ner den i vispgrädden. Vispa ytterligare i 3-5 minuter, tills mjuka toppar bildas. Vispa därefter ner florsocker och 1 tsk vaniljsocker. 

Du behöver också: 

Färska bär

SERVERA SÅ HÄR: 

Bryt chokladkakan i mindre bitar genom att dra isär den med händerna. Gärna i olika storlekar på bitarna. I glappen mellan bitarna varvar du klickar av fläderkräm och kokosgrädde. Toppa med färska bär.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 15 april 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...

Av Maria - Måndag 15 april 14:00

Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd.   Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker.   Tisdag: Köttbullar,...

Av Maria - Måndag 15 april 11:15

Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar.   Knäckiga sesamkex.   Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...

Av Maria - Måndag 15 april 08:15

Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost.   Risi frutti.   Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn.   ...

Av Maria - Måndag 15 april 07:45

Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver.   Risi frutti   Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar.   Fruktyoghurt.   Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards