Direktlänk till inlägg 25 oktober 2013
Ingredienser:
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vatten
50 g glukos
21 gelatinblad
5 äggvitor (ca 150 g)
1 1/2 msk likör eller annan smaksättning (kan uteslutas)
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Koka upp socker, vatten och glukos till 131 grader.
Vispa äggvitorna styvt.
Häll den varma sockerlagen över äggvitorna under kraftig vispning - det här momentet kräver elvisp.
Rör runt med vispen, så att så mycket luft som möjligt kommer in i smeten.
Smält de urkramade gelatinbladen i en kastrull tillsammans med smaksättningen.
Häll gelatinblandningen i marängsmeten och vispa ihop med elvispen.
Häll upp smeten i form, klädd med bakplåtspapper.
Låt svalna.
Skär i kuber som rullas i florsocker.
Ät dem som de är eller lägg dem på grillen.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|