Direktlänk till inlägg 26 oktober 2013

Granola

Av Maria - 26 oktober 2013 11:45

Mängd: ca 2 liter

Ugn: 200 grader, ca 5 minuter + 200 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

2 dl hasselnötter

2 dl mandel

1½ dl pumpakärnor

5 dl dinkelflingor

5 dl havregryn

1 dl honung

½ sl majsolja eller annan neutral olja

1 dl vatten

2½ dl torkad frukt, t.ex russin, tranbär och blåbär


Gör så här:

Sprid hasselnötterna på en plåt och rosta dem mitt i ugnen, 200 grader,  ca 5 minuter.

Lägg nötterna i en ren kökshanduk och gnugga dem genom tyget så att skalet lossnar.

Hacka mandeln grovt.

Lägg mandel, pumpakärnor, dinkelflingor och havregryn på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda honung, olja och vatten i en skål och ringla det över grynen.

Blanda ordenligt.

Rosta blandningen mitt i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter, rör om då och då.

Ta ut plåten, låt svalna och blanda med hasselnötter och torkad frukt.


Dinkelflingor kan bytas ut mot havregryn eller andra gryn om man vill.

Även den torkade frukten kan varieras, blanda ner den efter att grynen rostats i ugnen, annars bränns den.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se