Direktlänk till inlägg 31 oktober 2013
Mängd: 1 liter
Ingredienser:
700 g vitkål
350 g morötter
2 äpplen
1 msk havssalt
½ tsk kummin
Gör så här:
Strimla vitkålen tunt, gärna med mandolin.
Skala och grovriv morötterna.
Grovriv äpplena.
Lägg allt i en bunke och strö över salt och kummin.
Massera in saltet så det fördelar sig jämnt.
Lägg kålen i en väl rengjord glasburk med gummiring och bygellås.
Packa så tätt att vätskan som bildats täcker kålblandningen, men lämna ca 1 cm till locket.
Låt stå mörkt i rumstemperatur i 3 dagar.
Förvara sedan i kylen.
Påstricket:
Fyll en fryspåse med så mycket vatten att påsen går att stoppa ner i glasburken ovanpå kålen.
Knyt noga ihop påsen som nu håller kålen på plats under vätskan.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|