Alla inlägg under oktober 2013
Antal: ca 20 kakor
Ingredienser:
3 äggvitor
ca 200 g kokosflingor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av en apelsin
rivet skal av en lime
Gör så här:
Ingredienser:
250 g körsbärstomater i olika färger
1 kruka bladpersilja
½ msk strösocker
flingsalt
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olja
Gör så här:
Dela tomaterna och strimla persiljan fint.
Blanda tomaterna med strösocker och salt.
Ringla över vinäger och olja.
Låt marinera ca 10 min.
Toppa pajen med tomaterna vid servering.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 pkt bladspenat, hel (250 g)
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
Tina spenaten och krama ur det mesta av vätskan.
Smaksätt crème fraiche med salt och vitlök och blanda i spenaten.
Denna sås bör göras samma dag eftersom spenaten ändrar både smak och färg annars.
Ingredienser:
½ röd paprika
½ gul paprika
½ grön paprika
2 tsk olivolja
2 msk Ljus Sirap
3 msk äppelcidervinäger
Salt
Peppar
Gör så här:
Skär paprikorna i tärningar, 1x1 cm.
Värm olivoljan i en stekpanna och fräs paprikan i den.
Häll över sirapen.
Tillsätt äppelcidervinäger, salt och peppar.
Var noga med att paprikan inte blir för mjuk.
Den ska ha lite tuggmotstånd.
Låt rätten kallna innan den serveras.
Antal: ca 20 st
Första steget - fördegen:
20 g jäst
4 dl rumstempererad mjölk
ca 300 g vetemjöl
Blanda jäst och mjölk och sedan mjöl. Jäs degen i 1 timma.
Andra steget:
50 g rumstempererad smör
10 g havssalt
20 g socker
ca 400 g vetemjöl
Blanda ingredienserna med fördegen och knåda väl. Låt degen jäsa i ca 10 minuter.Dela degen och forma ca små bröd. Doppa bröden i mjöl och låt dem jäsa på smord plåt till dubbel storlek.Grädda bröden i ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.
Ingredienser:
1 kg plommon
1 röd chilifrukt, tärnad
1 vitlök Solo, riven
5 dl Vit Sirap
2½ dl vitvinsvinäger
1 msk riven färsk ingefära
1 kanelstång
1 msk gula senapsfrön
1 msk paprikapulver
Salt
Gör så här:
Skålla, skala, kärna ur och skär plommonen i bitar.
Lägg samtliga ingredienser i en tjockbottnad gryta och koka upp.
Sjud sedan tills chutneyn har lagom konsistens, cirka 45 minuter.
Smaka av med salt.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Förvara kallt.
Antal: ca 24 bitar
Ingredienser:
250 g smör
350 g mörk choklad (70%)
3 ägg
5 dl mörkt muskovadosocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Garnering:
ev. florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.Ingredienser:
1 kg björnbär
250-800 g (3-9 dl) socker
1 kryddmått natriumbensoat per kg färdigt mos
Gör så här:
Rensa bären.
Varva bär och socker i en syltgryta.
Låt bären stå och safta sig på sval plats några timmar eller över en natt.
Hetta upp bären långsamt och låt sylten koka ca 15 minuter.
Skaka grytan då och då.
Dra av grytan från värmen.
Skumma sylten väl.
Tillsätt Natriumbensoat utrört i lite sylt.
Ös upp sylten på varma burkar.
Paraffinera och bind över burkarna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|