Direktlänk till inlägg 20 november 2013

Gravad lax med sichuanpeppar & gin

Av Maria - 20 november 2013 17:45

Antal: ca 8 bufféportioner


Ingredienser:

1 kg benfri laxfilé med skinn, gärna en mittbit som varit fryst i 3 dygn

½ dl salt

½ dl socker

1 tsk grovt krossad svartpeppar

1 tsk grovt krossad vitpeppar

½ tsk krossad sichuanpeppar

½ tsk krossad rosépeppar

½ dl gin


Löjromsröra:
80 g löjrom

½ gurka

3 dl gräddfil

1 dl finhackad dill

Salt

Peppar


Gör så här:
Dela laxen i 2 lika stora bitar.

Torka av laxfilén med ett hushållspapper och lägg den med skinnsidan ned på en skärbräda.

Blanda salt, socker, svartpeppar, vitpeppar, sichuanpeppar och rosépeppar i en skål.

Gnid in blandningen i fiskköttet.

Lägg ihop laxbitarna, den tjocka delen mot den tunna.

Lägg laxen i en tjock plastpåse.

Häll på gin och förslut påsen.

Lägg laxen i sin påse på en tallrik i kylskåpet.

Vänd fisken 1-2 gånger per dag.

Grava laxen i 2 dygn.

Skrapa bort kryddorna och skär laxen i tunna skivor.


Löjromsröra:

Tina löjrommen enligt anvisningen på paketet.

Dela gurkan mit itu och skrapa ur kärnorna.

Skär den i små tärningar.

Blanda löjrom, gurka, gräddfil, dill, salt och peppar till en röra.

Servera löjromsröran med den gravade laxen.


Gin ger laxen en fyllig smak och sichuanpeppar bidrar med en ny lite annorlunda smak.

Sichuanpeppar hittar du i affärer med asiatiska varor.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Av Maria - Fredag 14 juni 06:27

Antal: 8 portioner Ugn: 200 grader, 25-30 minuter   Ingredienser: 2 små bananer 500 g keso 6 ägg Ev. 1 msk honung 2 dl hackad/mixad sötmandel 1/4-½ g saffran Bär till servering, tex hallon och granatäpple   Gör så här: Sätt ...

Av Maria - Torsdag 13 juni 06:25

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, ca 1 timme   Ingredienser: 2 dl fiberhavregryn 2 dl grovt rågmjöl 2 dl kokosmjöl 1 dl rågkross 1 dl hackade nötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 banan 5 dl mild yoghurt   Gör så här: Sätt u...

Av Maria - Tisdag 11 juni 06:07

      Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 aubergine, ca 300 g 2 gula lökar 1-2 vitlöksklyftor ½-1 röd chili, t.ex. spansk peppar 2 msk olivolja 1 förpackning krossade tomater (á 500 g) 1 dl vatten 2 burkar bönor, gärna blan...

Av Maria - Söndag 9 juni 16:07

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1½ dl quinoa 150 g fetaost, max 20% fett 1 squash 4 bifftomater 1 rödlök 20 svarta oliver   Dressing: 3 msk vatten 2 msk olivolja 1 msk vinäger 2 tsk hackad oregano 3 msk salt 1 krm g...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se