Direktlänk till inlägg 22 november 2013

Ringskorpor

Av Maria - 22 november 2013 10:30

Antal: ca 40-50 kakskorpor

Jäsning: 2-3 timmar, kallt

Ugn: 200 grader, 10-12 minuter + 75 grader, ca 2 timmar


Ingredienser:

½ pkt (25 g) jäst

2 dl vispgrädde

ca 4½ dl vetemjöl

100 g mjukt smör


Garnering:

Pärlsocker


Gör så här:

Smula jästen i degbunke.

Häll på lite av grädden och rör ut jästen.

Slå i resten av grädden och tillsätt hälften av mjölet.

Arbeta degen jämn.

Täck över och ställ den kallt att jäsa 2-3 timmar.


Arbeta sedan i smöret och resten av mjölet.

Rulla ut blyertstunna längder 20-22 cm långa och forma dem till ringar.

Doppa dem i pärlsocker och lägg dem på smord eller papprad plåt.

Ringarna ska inte efterjäsa på plåten utan gräddas direkt i 10-12 minuter mitt i ugnen i 200 grader.


Lägg över dem på galler och torka dem som skorpor ca 2 timmar mitt i ugnen i 75 grader med luckan på glänt.

Bakat · Jul
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se