Alla inlägg under november 2013

Av Maria - 14 november 2013 19:15

Ingredienser:
1 slanggurka
2 msk ättiksprit, 12%
3 msk Strösocker
Persilja

 

Gör så här:

Skölj gurkan och skiva den tunt.

Krama den tills den mjuknat något.
Blanda ättikan och sockret, rör tills sockret löst sig.

Blanda i gurkskivorna.

Låt stå i ca 1 timme före servering.
Strö på hackad persilja precis före serveringen.

ANNONS
Av Maria - 14 november 2013 19:00

Antal: 15 stycken

Ugn: 175 grader, 10-12 minuter


Ingredienser:

1½ dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
½ dl strösocker
75 g smör, kallt, tärnat
1 äggula

 

Fyllning:

2 dl vispgrädde
2½ dl hjortronsylt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare monterad med kniv.

Mixa till en deg eller hacka samman degen för hand.

Tryck ut degen i smorda aluminiumformar och ställ i frysen 10 min.

Grädda mitt i ugnen 10–12 min.

Låt svalna lite innan de tas ur formarna.


Fyllning:

Vispa grädden.

Lägg en klick grädde i varje mandelmussla och toppa med hjortronsylt.

ANNONS
Av Maria - 14 november 2013 11:15

Antal: 100 stycken


Ingredienser:

2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
1 msk smör

 

Smaksättning 1:

1 dl polkagrisar, krossade

 

Smaksättning 2:
1 tsk malen ingefära

 

Smaksättning 3:

2 msk kakao

 

Gör så här:

Koka upp alla ingredienser till knäcken, utom smöret, under omrörning.

Låt koka ca 20 min, till 122°-125°.

Blanda ner smöret och någon av smaksättningarna.

Häll upp i knäckformar och låt stelna.

Av Maria - 14 november 2013 11:15




Antal: 8 bufféportioner


Ingredienser:

2 apelsiner
2 blodgrapefrukter
3 krispiga äpplen, tex Pink lady, tunt skivade
2 msk socker, helst rårörsocker
1 stjärnanis
4 kryddnejlikor
1 granatäpple, kärnorna

 

Gör så här:

Skär bort skalet med en liten kniv så att fruktköttet på citrusfrukterna blir synligt.

Skär ut hinnfria klyftor och lägg åt sidan.

Pressa saften från mittbiten som blir kvar över äppelskivorna.

Mortla socker, stjärnanis och kryddnejlikor och vänd försiktigt runt med äpplena.

Ställ äpplena i kylen minst 30 min och häll sedan bort saften.

Arrangera citrusklyftor, äpple och granatäpplekärnor i en skål eller på ett fat.




Av Maria - 14 november 2013 10:30

Antal: 6 bufféportioner


Ingredienser:

500 g färsk brysselkål
140 g bacon
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk smör
1 msk ljus sirap
Salt

Svartpeppar

 

Gör så här:

Ansa brysselkålen och lägg i en kastrull med kokande vatten, låt koka 2–3 min beroende på storlek.

Kyl ner i iskallt vatten.

Strimla baconet och stek knaprigt.

Tillsätt löken och sedan brysselkål, smör och sirap.

Låt allt bli varmt.

Smaka av.

Av Maria - 13 november 2013 19:45




Antal: 10 stycken


Ingredienser:

5 hårdkokta, kalla ägg

1 msk créme fraiche

50 g löjrom (eller annan rom)

Dill


Gör så här:

Skala och halvera äggen.

Lägg en klick créme fraiche på varje ägghalva och toppa med löjrom.

Dekorera med lite plockad dill.




Av Maria - 13 november 2013 18:45

Ingredienser:

1 mango
1 papaya
Saft av 3 limefrukter eller 2 citroner
2 msk Rörsocker Strö
1/4 tsk hackad chili
Salt

Peppar


Gör så här:

Skala och kärna ur mangon och papayan.

Skär dem i tärningar, 1,5 x 1,5 cm.

Koka upp limesaft, hackad chili och rörsocker i en gryta.

Tillsätt mangon.

Koka upp igen.

Tillsätt papayan och sänk värmen.

Låt blandningen småputtra på svag värme i 5 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Av Maria - 13 november 2013 18:45

Antal: 12 biter

Ugn: 175 grader, 30-40 minuter


Ingredienser:

200 g smör, rumsvarmt
3 dl ljust muscovadosocker
3 ägg
1 apelsin, finrivet skal och saft (ca 1 dl)
3 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
1 msk malen ingefära
1½ tsk bakpulver
smör och ströbröd, till formen
½ dl flagad mandel

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Vispa smör och socker poröst med en elvisp.

Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner apelsinskal (endast det orangea) och -saft.

Blanda mandelmjöl, vetemjöl, ingefära och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Strö över flagad mandel och grädda mitt i ugnen 30–40 min.

Apelsin · Bakat · Jul

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se